可以分享下
1.邊度、邊個醫生絕育
2.價錢
3.術後情況

因為我家中有5隻兔兔@_@之前好忙~泥緊想抽時間幫佢地續隻絕育~

因為睇開老虎~果度絕育貴好多~想搵經濟D~但係又驚醫生唔好~所以希望你地分享下啦~THX
Insomniahk 2013-1-3 11:08:29 AM
SPCA
$200 在SPCA領養
$500 不在sSPCA領養
正常
康復理想
hh0 2013-1-3 12:40:47 PM
一共7隻, 3囡4仔
3個囡1隻仔係Gerry做, 5年前大約$900-1000上下
最近2隻仔係Hugh做, 7佰幾
全部手術後情況理想, 2-3天正常番晒, 無須覆診
個人認為OK

老虎真係貴好多
DomDomPig 2013-1-3 12:52:10 PM
時間: 2012 年1月4 日
診所: 九龍動物醫院
醫生: 馬醫生
兔兔性別: 女
收費: $1260 (包麻醉, 手術費, OXBOW 草粉, 止痛藥, 消毒藥水, 一個大喇叭)
覆診: 免費
syt174698 2013-1-3 01:05:40 PM
hh0 發表於 2013-1-3 12:40 PM
一共7隻, 3囡4仔
3個囡1隻仔係Gerry做, 5年前大約$900-1000上下
最近2隻仔係Hugh做, 7佰幾

你養緊7隻兔兔,好犀利呀,平時點樣照顧佢哋,要用幾多時間??
WingBe 2013-1-3 03:37:19 PM
九龍醫院
DR.Ma
12年11月29
千5蚊左右....
手術後情況幾好....好快消腫無紅...
因為頭罩關係會鬧下情緒..不斷撞籠其圖整甩個罩....
Da_25 2013-1-3 06:03:01 PM
元朗saa
Dr ma
29/10/2012
絕育都係千五度,不過呀女成日整甩個頭罩,比佢咬開左個傷口,除食藥仲要洗傷口,呢度再洗幾百,到個傷口好返除得頭罩,就到塊面生癬,Dr ma 話原因好多,有可能對頭罩敏感,再食藥同消毒, 近排先好返哂,呢度再洗幾百,你最好預多少少以防萬一,當然希望你家兔兔絕育無手尾跟~
小黑與我 2013-1-3 07:23:05 PM
阿女舊年一月喺九院做(dr ma),大約$1600
之後佢成個幾月唔肯自己食嘢,
可能佢太驚〜 睇左兩個醫生 好彩後尾無晒事〜

阿仔係dr hugh度做,$750,
做完回家幾分鐘已無晒事狂食草〜
freeling820 2013-1-3 09:26:47 PM
2011年4月5日
九龍動物醫院
DR.MA
兔女絕育
約一千五(包手術費,草粉,止痛藥等等)
覆診免費
我MO仔佢做完手術有發一陣脾氣(始終無啦啦俾人劏肚><難免嬲一陣)
除第一日要喂草粉外
第二日已經開始自己食野
術後情況不錯
傷口仲埋得好好添!
lovin_gloria 2013-1-4 10:28:54 AM
2012年10月中o係九院dr ma做絕育
兔仔係男仔, 約做左千三

手術後阿仔捕左陣雞仔之後就變返正常
但就不斷想整甩個頭套, 始終銀住有野cool住都唔舒服...
覆診唔駛錢, 進度理想
醉心戀紫 2013-1-4 10:39:53 PM
THX 各位回覆~其實本身我都諗住搵DR.MA做,,見D人話收費中間但係又OK~但係打過電話去佢現定註場既地方~暫時唔接手術住WO~如果絕育要佢地首席醫生先做~男仔都成2千幾

所以先想另求出路SPCA其實都有諗過~因為我有5隻可以慳好多~但好似都有見到負面消息所以有D怕
MinBo 2013-4-13 03:25:54 PM
咁最後你簡左邊間?

快速發帖