1P 幣
應如何解決
wesky 2013-1-4 03:14:17 PM
兔仔天性,保護啲野(尤其電線) = =
花芝媽 2013-1-4 06:32:35 PM
無辨法 就好似BB仔中意塞野入口咬...    你都唔會同個BB講一次佢就唔會咬    索性自己收埋D野唔比佢
...  兔仔同樣道理@@                同埋佢地隻手仔無得拎野...   無得摸..    佢地個口都可以叫做佢地隻手

兔仔都好似BB仔 / 3歲小朋友  咁嫁咋

OR 買D草球比佢玩下   咬下     放圍欄比佢玩多D..  用哂D精力就會乖乖訓教  
fluffy 2013-1-4 08:04:52 PM
雖然係天性 但係真係做成好大問題
yancyan520 2013-1-5 02:49:50 PM
搵其他野俾佢咬!!兔兔要磨牙~~
wmkcnw 2013-1-6 11:08:10 PM
一定要保護電線, 我個兩隻最鍾意咬電線同食橡筋. 3個拖版, 兩個火牛報銷左.

有次唔小心踢左條電線係籠邊, 佢地用手撥入口咬, 我見到有火花, 好在個拖版有FUSE. 我嚇死 好在隻衰野無電親.
smallpotatofung 2013-1-7 06:15:55 AM
上次買咗個草球比佢, 佢一下都唔咬,
其實好想買D野比佢咬, 但係又驚佢唔咬, 唉  !!!
Insomniahk 2013-1-7 11:47:11 AM
可以磨牙和舒緩壓力

快速發帖