hh0 2013-1-7 12:10:26 AM
領養區有D兔兔應該已被領養了,但無update status
現在只剩下依幾隻嗎?
wesky 2013-1-7 08:58:10 AM
hh0 發表於 2013-1-7 12:10 AM
領養區有D兔兔應該已被領養了,但無update status
現在只剩下依幾隻嗎?

過左期嘅我都唔太清楚,呢幾隻係近期未被領養嘅
Insomniahk 2013-1-7 11:24:58 AM
係呀!呢幾隻都應該未被領養呀!
winter 2013-1-8 01:27:34 AM

左下 那隻 跟我家公主 一模一樣

身體一樣顏色 一樣係賓尼  一樣鼻子有2種顏色  仲有一樣都係女仔= =
kazas 2013-1-8 01:28:46 AM
winter 發表於 2013-1-8 01:27 AM
左下 那隻 跟我家公主 一模一樣

考唔考慮組成TWINS
winter 2013-1-8 01:31:41 AM
kazas 發表於 2013-1-8 01:28 AM
考唔考慮組成TWINS

雖然我好想

但係我家老闆唔會俾  因為 我d 氣管敏感 未好過
kazas 2013-1-8 01:56:01 AM
winter 發表於 2013-1-8 01:31 AM
雖然我好想

你又係氣管敏感??
我都係....之前未試過咖,肥肥番左黎半左個就開始氣管敏感,而家每晚都咳醒
今日先睇完醫生

你幾耐開始發現敏感?有咩病症?
醫生話關兔兔事嗎?
kazas 2013-1-8 02:05:12 AM
winter 發表於 2013-1-8 01:31 AM
雖然我好想

肥肥番左黎一個月,我最近連續8日咳醒,今天看醫生話有氣管敏感,
話我對兔毛敏感,開左三日藥。想請教一下(我點都唔會放棄肥肥),我皮膚無事,係氣管敏感,狂咳
有時會咳到停唔到,連咳一小時以上。(可能最近換毛呀肥肥,會唔會關事?)
如果我有敏感既情況下,點樣可以比較有效舒緩到症狀?(我現在每天吸一次塵,幫肥肥梳毛我帶上口罩的)
改為兩次吸塵或請別人代勞梳毛會否有效舒緩?請指教
winter 2013-1-8 02:19:38 AM
kazas 發表於 2013-1-8 01:56 AM
你又係氣管敏感??
我都係....之前未試過咖,肥肥番左黎半左個就開始氣管敏感,而家每晚都咳醒
今日先睇完 ...

我本來氣管 都唔多好  天氣突變 就會咳

後來養左公主 差唔多半年左右 大換毛  個時開始 係唔係都咳 係喉嚨痕咳  係咁睇醫生  睇到驚

初時以為 感冒   後來 冇間斷咁見醫生     俾醫生鬧到飛起= =

先話俾醫生聽  我養左隻兔兔   個時斷定  我對兔毛敏感  後來還有皮膚敏感啊

醫生叫我唔好養  我話唔得  養左3年la 點可以唔要   我問醫生  抱兔兔同清籠果時帶口罩用穿長袖衫 會唔會好d

醫生話會  都係個句 叫我唔好養  (彩佢都傻-.-) 而家呢  食d對 氣管敏感 有幫助食物  盡量 病發小d 同病發時減

輕証狀  但係上一次 天氣突變  就衰左  因為 咳到 氣喘   要食類固純  

kazas 2013-1-8 02:26:47 AM
winter 發表於 2013-1-8 02:19 AM
我本來氣管 都唔多好  天氣突變 就會咳

後來養左公主 差唔多半年左右 大換毛  個時開始 係唔係都咳 係喉 ...

唉,大獲了。我同你情況一樣呀。
咳到差D夢中窒息死左。。。
今日醫生話我對兔毛敏感,話氣管敏感最嚴重會收縮到透唔到氣會死,我以前養狗都唔會有敏感。
唔知點解對兔仔有呢,雖然我同肥肥相處左個幾月,但都唔會放棄佢,
所以想請教你點樣可以減輕症狀,可唔可以PM我D有幫助既食物係咩?
我梳毛都係帶口罩同長衫,但始終換毛果時D毛多到滿頭飛。
winter 2013-1-8 02:45:20 AM

先講我自己

凍野唔飲得 唔食得

我每日起身 飲一杯 新鮮檸檬汁沖水  / 鹹檸檬沖熱水  柿餅蒸川貝末  1~2 個  

同埋 飲 羅漢果花茶(當水飲)     煲d 順氣 止咳 化痰 湯水   

我睡覺同出街會帶口罩   天氣15度 就開暖爐   

差d 唔記得講 我仲有鼻敏感
winter 2013-1-8 02:50:25 AM

兔毛比狗毛 幼細  容易飛起

你想下 兔兔大換毛個時  兔兔一路跑 d毛一路甩出黎

我地會容易吸入到    就係咁樣
kazas 2013-1-8 08:15:15 PM
winter 發表於 2013-1-8 02:45 AM
先講我自己

凍野唔飲得 唔食得

睡覺都帶口罩??
羅漢果花茶係自己煲的嗎?