肥肥:只要我繼續堅持呢個動作唔好郁,佢就睇唔到我
肥肥:我而家成個頭捐左入去,佢更加無可能發現到我。
肥肥:被發現左TIM...
beebeerabbit 2013-1-7 10:23:27 PM
好可愛呀!!
CheryleHK 2013-1-7 11:06:34 PM
肥肥好可爱啊,保护色太搞笑啦。
其实最后个张都几融合jeh
hh0 2013-1-7 11:11:04 PM
哈哈,半夜3更真係唔知點搵你呀,肥肥
kazas 2013-1-7 11:32:02 PM
hh0 發表於 2013-1-7 11:11 PM
哈哈,半夜3更真係唔知點搵你呀,肥肥

我有嚴重散光,晚上如果無戴眼鏡或CON睇野會化開
真係有時佢唔郁真係睇佢唔到
貓仔兔 2013-1-8 12:00:32 AM
咁肥肥係全屋放養?佢好大隻好可愛呀
kazas 2013-1-8 12:09:23 AM
貓仔兔 發表於 2013-1-8 12:00 AM
咁肥肥係全屋放養?佢好大隻好可愛呀

因為驚佢跳樓,所以本人睡覺或外出時就會放番佢入籠...
其餘時間佢自己出入全屋所有地方,隨廁所外....
但主人房同客房唔知點解打開門佢都唔會行入去...佢可能鐘意留係廳
VeraC 2013-1-8 11:54:48 AM
手仔腳仔會出賣佢~
WingBe 2013-1-8 12:45:13 PM
樓主系咪專燈GA
熄燈真系睇佢唔到
freeling820 2013-1-8 02:25:12 PM
醒目喎!
識用保護色
我MO仔係扮公仔匿埋喺公仔堆裡面
等你搵佢唔到
Insomniahk 2013-1-8 05:06:03 PM
你地真係超有趣
唔怪知得你死了竉物會咁傷心
無他,放得感情多
一路開心啦
DomDomPig 2013-1-8 05:20:49 PM
實在太可愛啦! 我真係好想見下肥肥既真身呀! 係呢, 你放養, 佢係未自己識得去返廁所痾?
肥肥真係大明星, 可唔可以打個腳印黎睇下呢?
kazas 2013-1-8 08:18:11 PM
DomDomPig 發表於 2013-1-8 05:20 PM
實在太可愛啦! 我真係好想見下肥肥既真身呀! 係呢, 你放養, 佢係未自己識得去返廁所痾?
肥肥真係大 ...

佢識自己回籠去廁所同食草,而家唔會再周圍大小便,好乖
食完飲完水會自己出地毯同SOFA坐...
kazas 2013-1-8 08:35:05 PM
Insomniahk 發表於 2013-1-8 05:06 PM
你地真係超有趣
唔怪知得你死了竉物會咁傷心
無他,放得感情多

以前看過一篇報道講古天樂養左一隻狗,死左後佢好傷心,用左兩年時間去平復。
自此唔敢再養狗,因為承受不了那份傷心。
以前都唔明白果份傷心係點樣。直至真係狗狗離開左先明白。

如果係因為寵物自己本身老死或老人病,我同家人都會接受。
但狗狗只有5歲,我地每年都有帶佢去BODY CHECK兩次,每次問醫生佢點解咁多痰聲,
醫生都係答因為佢氣管短,問佢是否健康正常,全部都答正常健康。
直至一天突然條利發紫,帶佢去診所,個女醫生仲話佢中暑要吊鹽水。
仲用酒精林落佢個身度幫佢降溫,最後個醫生話佢鋪頭收7點要收工,叫我地帶住就死既狗狗去太平道醫治。
去到時候果位醫生大罵我地不負責任,咁遲先帶佢睇醫生。(果時醫生咩都未照,就咁睇一睇就已經肯定佢係嚴重肺積水)
結果佢X RAY後,發現狗狗心臟已經腫脹到佢個頭咁大。心臟病已非一朝一夕之事。
幾小時後狗狗就離開左。

如果。。。如果我地唔堅持睇同一位醫生,狗狗就唔需要咁多年都診斷唔到有病
如果我地可以早D帶佢轉醫生,佢就唔需要做埋D無謂既所謂中暑治療,用酒精幫佢沖涼
呢D一切係我地做主人既責任,係我照顧得唔夠好。

我唔知其他人點樣看待寵物,每個人價值觀都唔同。
但如果因為怕傷心而要放得感情小D,咁不如直接開張CHEQUE俾愛護動物協會仲實際D
Insomniahk 2013-1-9 09:46:49 AM
你係呢度講出來,希望得到原諒?

不如,正確的做,承認啦!
唔好只係怪個醫生唔好,你可以睇書、上網、問人、問其他醫生,仲有最簡單一樣,自己多加留意,
你諗吓,古代已有人養動物,以前都無醫生,唔好將過失怪其他人。
再向前,好好照護呢隻黑兔啦!

快速發帖