因為雪比仔食哂d草啦,係時候要訂草,
以往我都係一包包咁買,但係一箱又平好多..想省錢
但係怕買一箱返黎如果成箱草都係黃/碎,兔仔會唔食..自己又哂錢

所以想請教下兔友..
通常你地會係邊間訂草呢?
多數訂幾多lb?
有無遇過訂返黎成箱都係黃既情況?
如果有會點處理?
邊間鋪頭買草比較有保証?

唔該哂您地!!

Suzanne 2013-1-8 12:24:08 PM
唔知你家兔兔食咩牌子。我家兔仔食的是momi, 我在x號兔訂草。佢可以一次過訂8包,便好多,平均都係90蚊一包左右。  8包仲會送一包。

而且呢9包草可以分開拎,無期限,每次去拎,我都會打開包草望下靚唔靚我先會拎走~
hh0 2013-1-8 12:26:32 PM
我唔止1隻兔兔, 所以差不多每個月訂 2箱22lb草, 間中再加d 其他香草, 零食草.
草質跟季節性, 不過如果箱草唔靚, 其他地方賣既都唔差太多, 我兔兔唔揀食, 草靚唔靚無大問題, 如果真係太黃唔食你唯有轉或溝其他草

依家有d鋪頭可以買一箱但分開拎, 你可以等兔兔食完1包先去拎第2包, 咁就唔怕d草放太耐
WingBe 2013-1-8 03:20:09 PM
我多數系旺角乜乜ZOO買...包裝都唔算太差...但箱裝真系令D.....
聽聞MOMI同 APD都可以開包裝睇D草令5令....Oxbow就唔得....

試過1次系屋企樓下買apd...唔記得開箱睇...
偏黃..比較碎...結果有半箱食唔到.....
wesky 2013-1-8 04:55:27 PM
8 號兔買,望過草靚先拎走
DomDomPig 2013-1-8 05:48:53 PM
8 號兔買OXBOW, 一次過比錢買3包有85折, 憑單取貨, 可以逐包拎
kazas 2013-1-8 08:38:18 PM
DomDomPig 發表於 2013-1-8 05:48 PM
8 號兔買OXBOW, 一次過比錢買3包有85折, 憑單取貨, 可以逐包拎

一包有幾多?
肥肥都食OXBOX,一箱約8-10日無哂...
那裡訂OXBOX會平D?
DomDomPig 2013-1-8 10:15:56 PM
kazas 發表於 2013-1-8 08:38 PM
一包有幾多?

肥肥真係食好多野呀
我買既Oxbow size 係一包 1.13kg (40oz)
我都想知邊度訂草平
yangsinky 2013-1-8 10:51:51 PM
DomDomPig 發表於 2013-1-8 05:48 PM

王子都食緊oxbow
8號兔系邊嫁?我系黃頁個page找不到
hh0 2013-1-8 10:53:06 PM
一包有幾多?

肥肥咁食得,依家食緊oxbow 9磅一箱是嗎,下次可以買大size 25lb 一箱,
你可以比較下8號x,R記,x品牌,pet旦,mini-zxx
呢D都係多數買既地方
hh0 2013-1-8 10:55:54 PM
yangsinky 發表於 2013-1-8 10:51 PM
王子都食緊oxbow
8號兔系邊嫁?我系黃頁個page找不到

8號x 係元朗,屯門同荃灣,有無一間近你呢
syt174698 2013-1-8 10:56:38 PM
一包有幾多?

8仔係荃灣,屯門,元朗先有舖頭。OXBOX有九磅同廿五磅,R記,兔協都有,可以送貨,間間價錢差不多,你可以比較下。
yangsinky 2013-1-8 11:15:06 PM
hh0 發表於 2013-1-8 10:55 PM
8號x 係元朗,屯門同荃灣,有無一間近你呢

有啊=)荃灣號近....荃灣邊度?

thx
kazas 2013-1-8 11:20:21 PM
syt174698 發表於 2013-1-8 10:56 PM
8仔係荃灣,屯門,元朗先有舖頭。OXBOX有九磅同廿五磅,R記,兔協都有,可以送貨,間間價錢差不多,你可 ...

R記係指邊間?
hh0 2013-1-8 11:22:28 PM
地鐡站隔離個荃乜中心地下

快速發帖