早前兔友Fung
送了個Alice籠比我地

我地為佢做了少少裝修,加了小樓梯 和 二樓平台

第一日入住,已經識得上落樓梯,兩且有時會係樓上瞓,有時一鼠層各自梳毛理毛。
絶對無浪費  兔友Fung的籠  和  我地心機。感謝!

fluffy 2013-1-21 11:57:56 PM
小天識得爬梯的嗎?? 我未試過俾梯佢爬~
Insomniahk 2013-1-22 10:40:08 AM
fluffy 發表於 2013-1-21 11:57 PM
小天識得爬梯的嗎?? 我未試過俾梯佢爬~

識呀!
佢地成日走上走茖
有時阿Dee會想快啲
仲跳落黎添
上都會
踏一級梯就跳上去
all_loving_it 2013-2-4 07:19:41 PM
幫小天DIY籠既出發點係好, 但你依個設計超級有問題

你整條所謂既木樓梯, 每一級有太大空隙, 小天一旦差錯腳, 會將腳仔CLICK住

小天既跳躍能力有限, 絕對唔可以就咁由佢從木板上跳返落黎

小天所用既廁所, 絕對唔可以有網板, 因為長期會傷及關節, 亦會令佢地腳仔變形

另小天同兔兔一樣, 每日要食大量草, 佢地次次食草又係要攀山越嶺先食到, 實在好慘

小天理想居住環境係個籠空間大, 多小小地方活動最為實際, 你而家個籠又放隔網廁所, 佢地根本無咩地方活動, 好鬼迫

最後, 真心希望樓主多D去爬文同了解佢地既真正需要
Insomniahk 2013-2-5 09:37:07 AM
all_loving_it 發表於 2013-2-4 07:19 PM
幫小天DIY籠既出發點係好, 但你依個設計超級有問題

你整條所謂既木樓梯, 每一級有太大空隙, 小天一旦差錯 ...

唉‥‥‥
Insomniahk 2013-2-28 12:36:57 PM
悲觀的人好悲觀
樂觀的人好樂觀

相信世界唔係只得一面
而係多面

快速發帖