昨晚毛啦啦本來好地地中槍瞓咗。
當我地熄燈,一瞓落床。
毛啦啦就發出前所未有咁大聲嘅dump地聲。
我同兔爸馬上起身,
毛啦啦好似好驚咁,行黎行去,又震震吓,
我就用布蓋所單邊籠,
佢都係好驚咁,我就熄埋抽濕機。
見佢無dump地,就打算起身返房。
一起身離開佢就dump。
我馬上坐返係到。
見佢只係聞草又唔食,我好擔心。唔知係咪唔舒服。
之後我拎咗塊草餅試吓,睇佢食唔食,佢又食wow。
跟住咬咗2吓草,又行黎行去,不過起碼願意食野就安心少少,就返房瞓。
唔夠5分鐘,又嚟過,又再睇多次。
過到去又無dump,又返房瞓。
10分鐘後再嚟,決定今次唔去睇佢。
我就一直瞓係床到聽住,擔心住。
斷斷續續,幾吓。直到4:00am終於安靜。
一早起來,馬上睇吓d草有無少到。
佢已經係到狂食草。
打算加d草俾佢,一聽到膠袋聲就興奮。
可能我拎得太慢,佢又dump一吓地。
唉....媽咪心血少呀。唔好再嚇媽咪啦~

BonnieLee 2013-1-30 04:21:25 PM
Suzanne 發表於 2013-1-30 03:44 PM
嗯,其實dr.ma做body check果時,佢會好專業咁摸兔兔個胃,腎,睇下佢地既大小正常與否,同埋便便o既數量大小 ...

唉呀~我地有機會(如兔協有活動or兔兔活動)可以約埋一齊~
唔好係診所見~
我地要兔兔健健康康呀~
Suzanne 2013-1-30 04:28:20 PM
BonnieLee 發表於 2013-1-30 04:21 PM
唉呀~我地有機會(如兔協有活動or兔兔活動)可以約埋一齊~
唔好係診所見~
我地要兔兔健健康康呀~{: ...

哈哈~~~~無錯呀!!!  你放心啦!!! 毛啦啦一定好健康~~~
DomDomPig 2013-1-30 04:36:51 PM
all_loving_it 發表於 2013-1-30 01:21 AM
哈哈, 佢可能骨架大, 佢好大只, 豬碌碌咁, 真係有4.5公斤, 正常兔袋根本放佢唔落, 佢一個月要食幾十磅重, ...

我知你好忙, 但係我真係好想見下總理, 你有時間就影下相拍下片放上黎比大家欣賞下啦, 我真係好鐘意大大隻既兔仔架

快速發帖