唔知有無人記得我好耐之前開左個POST   話領養左隻兔仔
佢係成胎歲半兔仔其中一隻  突然無晒兄弟姐妹 唔肯食野
http://petkd.net/thread-22420-1-1.html
領養後佢第一次肯趴低
有次同佢出完街 經過貼紙相機影的 牛牛美白到快要不見了XD

佢叫牛牛  因為隻色同哈姆太郎隻淆淆好似  淆難讀 所以叫牛XD
領養佢既係我之前BF 養係佢到 但多數我照顧 佢依家唔再養  扔左牛牛出門口  第2次比人遺棄
而且牛牛就係佢兩歲生日當晚慶祝完既凌晨被第2次遺棄  就咁扔出門口

真係好可憐 佢明明咁可愛 點解命運咁慘

依家牛牛放左係公司鋪頭到養
但唔留得太耐  遲早都係要離開我/-\   又搵唔到新主人..可能要去SPCA  

佢個飯糰頭好正  肥嘟嘟 成身圓碌碌   食小小都咁肥  D肉又好實 真係好似隻牛

牛牛: 望咩望 要食飯糰自己去買 你咬我我實咬番你!!!

牛牛:女人係要要有小小肉地先好睇架ma!  何況我係兔女更加要有肉啦,媽咪你咪亂話我肥啦 呢d叫有身材!
你睇我幾sexy~
再望下我個屁股~!~!~!  拿~眼看手勿動啊

牛牛: 個屁股比人睇晒我無面見人喇><  走啊..唔好望我啊

慶祝牛牛兩歲生日當晚 亦都係佢被遺棄當晚
牛牛個陣好開心 影相時已經想偷食 之後放低佢 食個陣一路食一路FING頭轉圈咁 好好好開心
平時佢好少咁... 諗起都想喊   開心完 咁快就要難受 好心痛佢

影咩姐 比我食好過啦~ ..咬啖先

送比牛牛做生日禮物既床

牛牛佢係女仔 迷倒萬千少男 (兔男)xd   但隻隻佢都唔受..女王

牛牛: 哼 你無十斤八斤草係手 都唔洗指意我so你

牛牛:我幾時先有安穩既家?

chingling1203 2013-1-27 08:50:19 PM
咁而家你諗住點呀,其實我覺得牛牛好可愛
nixie 2013-1-27 09:32:20 PM
chingling1203 發表於 2013-1-27 08:50 PM
咁而家你諗住點呀,其實我覺得牛牛好可愛

牛牛佢真係好可愛架><"  依家養左係店到 間隔鋪D人都成日黎睇佢

再過多幾日無岩既人接收 就要送去SPCA
miubb 2013-1-27 09:48:30 PM
UM.....其實你有冇唸過自己養返牛牛~~~
Suzanne 2013-1-27 09:56:57 PM
miubb 發表於 2013-1-27 09:48 PM

Agree. 有原因不能養嗎?
nixie 2013-1-27 10:12:24 PM
miubb 發表於 2013-1-27 09:48 PM

我自己有兩隻喇  暴龍仔同蛋糕仔    太耐無上可能無人記得--
而且我唔養唔係因為有兩隻,,係屋企人堅決唔比養多隻
依家我日日都番店到睇住佢   
nixie 2013-1-27 10:12:48 PM
Suzanne 發表於 2013-1-27 09:56 PM
Agree. 有原因不能養嗎?

我自己有兩隻喇  暴龍仔同蛋糕仔    太耐無上可能無人記得--
而且我唔養唔係因為有兩隻,,係屋企人堅決唔比養多隻
依家我日日都番店到睇住佢   
hh0 2013-1-27 10:25:10 PM
提起暴龍就記得了,牛牛真係好得意,再被遺棄真係好可憐,其實你2隻多1隻勉強都可以嗎,我都係由2變4,5,7,爆額啦
明日媽 2013-1-27 11:03:11 PM
hh0 發表於 2013-1-27 10:25 PM
提起暴龍就記得了,牛牛真係好得意,再被遺棄真係好可憐,其實你2隻多1隻勉強都可以嗎,我都係由2變4,5,7 ...

唉〜
因為佢老爸好堅決,所以唔養得
明日媽 2013-1-27 11:24:30 PM
龍婆,啲相係我影架喎!
我要收版權費
nixie 2013-1-27 11:56:34 PM
明日媽 發表於 2013-1-27 11:24 PM
龍婆,啲相係我影架喎!
我要收版權費

我免費比你摸一下龍屁股
hh0 2013-1-28 12:08:16 AM
幾日前都有兔友回應過領養post,最終沒有領養?
nixie 2013-1-28 12:13:34 AM
hh0 發表於 2013-1-28 12:08 AM
幾日前都有兔友回應過領養post,最終沒有領養?

回應左 唯一最有心個個人 我比左另一隻兔兔佢 佢比較急需人照顧 因為岩岩絕完育  ex唔止扔左牛牛一個/-\"
Bube 2013-1-28 01:18:20 AM
細佬今日好叻呀
我幫佢洗耳仔 佢好乖咁跳上我隻腳度
乖乖企定定比我洗
佢好生性
Hitan 2013-1-28 09:27:41 AM
nixie 發表於 2013-1-28 12:13 AM
回應左 唯一最有心個個人 我比左另一隻兔兔佢 佢比較急需人照顧 因為岩岩絕完育  ex唔止扔左牛牛一個/-\" ...

暴龍媽, 有冇可能你搵個相熟朋友幫你暫養住牛牛, 養到兔協有位接收佢為止?? 起碼你可以間唔時去睇佢, 而且熟人點都比較信得過... 再加上, 我相信你應該有齊全套牛牛既日用品供應比你個朋友, 咁其實都應該唔會好難啩?

快速發帖