兔兔寄養

Rex 發表於 2013-01-28 15:36|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
請問各位兔友當你地離港工作或旅遊時,兔兔會寄養喺邊?
我因為喺新年其間要和家人去旅行(13days),所以要寄養..
已經問咗兔協..佢地full哂booking...
各兔友有冇一D信譽好又放心的寄養中心介紹?
thanks
idyidy 2013-1-28 05:33:01 PM
好似北角有間龍貓仔可以寄養架.....不過唔知好唔好架...
另外我好似見過有旺角間mini 動物園有幫人寄養....我唔肯定架...但你可以打去野問問囉...
希望幫到你啦....
wmkcnw 2013-1-28 10:22:44 PM
千萬唔好去觀塘果間 PET---------------CAFE, 我最初唔識, 同兔仔去美容一陣, 野左蚤.
Bube 2013-1-28 10:37:23 PM
我知有一間響官塘  叫Ro-La
我上過去一次  地方大
環境好乾淨~佢地有 FB架
你可以去佢地個 FB 睇
hh0 2013-1-28 11:09:31 PM
假期前一定好快full,儘快搵啦,另外復活節要外遊既朋友都要預早book
Insomniahk 2013-1-29 09:55:45 AM

新年咁旺
要快啲啦
「8號兔」可以考慮

(另外:我地之前都去過9日旅行,沒有寄養,放了足夠糧、草、水、木糠,
並安排親友來檢查兩次。

結果親友都不用換過或添加過任何東西,返來香港草糧水都未食晒飲晒,
清潔都沒有問題,因我也個厠所夠大。不過未試過13日
)

idyidy 2013-1-29 03:28:56 PM
係呀係呀...千祈唔好去PET...CAFE呀....
年幾前我係果度買左隻兔...攞左返HOME唔夠一個月就走左啦...我都不知幾傷心呀...
之後我話過唔再買兔..所以去左領養....
Insomniahk 2013-1-29 04:51:23 PM
咁即係毒店
OLLE 2013-1-29 11:03:05 PM
ro-la.... quite good coz they hv video cam and u can see it on line
Rex 2013-1-29 11:38:24 PM
多謝大家寶貴意見!!!!
最後決定由親戚幫手照顧..始終都唔太放心放喺寵物酒店
DomDomPig 2013-1-29 11:59:28 PM
Rex 發表於 2013-1-29 11:38 PM
多謝大家寶貴意見!!!!
最後決定由親戚幫手照顧..始終都唔太放心放喺寵物酒店 ...

我都贊成搵親戚睇住好過寄養

我會預備多兩一個廁所比親戚幫手換,因為我親戚唔鐘意洗廁所,哈哈
wmkcnw 2013-2-1 02:54:07 PM
記得俾医生同兔協地址&電話佢, 有乜事帶兔子去.

快速發帖