今天....真的有點悲喜交集...
早上一起來,發現我的大公主(牛牛)的草兜和水樽一點都冇少過.....
咁當然好擔心.....即刻比糧牛牛睇下佢食唔食....
好彩,佢都肯食....之後,就即刻放佢出籠...
睇落,又好似冇咩野咁wo,好精神咁走黎走去....
隔左一陣,幫佢清好哂籠,換過D新草之後,我就BB抱咁抱起牛牛啦.....
我一路摸住牛牛一路同牛牛講:牛牛,你乖啦....要食多D草草呀...
你而家係度可以好放心咁食,住,訓.....
爸爸同媽媽點都唔會再唔要你架啦....
爸爸,媽媽,牛牛,妹妹Lafite係一家人黎架....點都唔會分開...
爸爸媽媽永遠都會愛你.....
講下講下,佢仲訓左,都唔知有冇聽到我講野...
但係之後,開心的野就發生啦....
當牛牛醒左之後,佢就一未係度跳 開 心 舞 !!!!
跳完之後就食左好多好多草,仲一未圍住我係度轉圈跑,我諗佢真係聽得明我講野.....
見到佢開心同有胃口番,我都好開心.....

講完牛牛就緊係要講下Lafite啦......
個八妹仔可能都知牛牛鬧情緒....
如果平時佢見到我理牛牛咁耐都唔理佢,佢一定會踏地發脾氣!!!
但係佢今日只係擺出一張可憐(可愛)樣,想你摸佢同抱佢.....
咁我緊係會答應佢的要求啦....搞掂完牛牛之後,就放Lafite出黎行....
平時佢一定會走唔停,跑黎跑去.....
點知今日佢竟然只係坐左係我大脾...一未 lam我.....想我抱佢...
好啦...抱佢啦...一抱佢就訓左LU....
哈哈....見到佢咁安心,我都好感動!!!!

講左咁耐,其實最想同我兩位公主講:
只要你地兩個都健康同開心,爸爸同媽媽都好開心!!!!
爸爸媽媽永遠愛你地!!!

比大家睇下佢地兩張訓覺相啦!!!!

大公主牛牛

小公主Lafite
kwan104kwan 2013-2-17 09:41:46 PM
佢地好可愛!

我日日都同曳曳豬、傻豬豬:

爸爸媽媽好愛你!你地要食多點草!

.....................

但佢地無埋過我!

唔通…佢地唔識中文?!
chingling1203 2013-2-17 09:50:36 PM
kwan104kwan 發表於 2013-2-17 09:41 PM
佢地好可愛!

我日日都同曳曳豬、傻豬豬:

多謝你讚佢地....^^
哈哈...可能牛牛同Lafite都聽唔明...
只係我一廂情願....XD
Abbie 2013-2-17 10:23:24 PM
你就好啦....
我大小姐唔會O係我大脾訓
淨係成日想LUR人摸佢同出黎玩
chingling1203 2013-2-17 10:49:26 PM
Abbie 發表於 2013-2-17 10:23 PM
你就好啦....
我大小姐唔會O係我大脾訓
淨係成日想LUR人摸佢同出黎玩 ...

牛牛一開始都唔比架...
而家好左D....
我覺得佢地好有性....
你同佢傾多D計....佢就好似會"痴"你多D!!!
貓仔兔 2013-2-17 11:10:54 PM

壞蛋兔而家都唔俾抱,但係好鍾意人摸頭頭同被佢追你兩隻兔兔都咁嗲,真係好sweet呀!
BonnieLee 2013-2-17 11:31:46 PM
真係好羨慕呀。我想抱毛啦啦都難。
chingling1203 2013-2-17 11:47:17 PM
貓仔兔 發表於 2013-2-17 11:10 PM
壞蛋兔而家都唔俾抱,但係好鍾意人摸頭頭同被佢追你兩隻兔兔都咁嗲,真係好sweet呀!
...

每隻兔仔都真係唔同性格....><
我都真係覺得好甜 ^3^
chingling1203 2013-2-17 11:47:51 PM
BonnieLee 發表於 2013-2-17 11:31 PM
真係好羨慕呀。我想抱毛啦啦都難。

比D時間一定得...加油!!!
hh0 2013-2-18 12:03:02 AM
睇佢地2個樣就明白咩叫幸福滿瀉!
甜晒了!
Bube 2013-2-18 12:24:47 AM
  搞到我又想訓大肶添
好溫馨~
chingling1203 2013-2-18 12:45:36 AM
hh0 發表於 2013-2-18 12:03 AM
睇佢地2個樣就明白咩叫幸福滿瀉!
甜晒了!

我望住佢地都真係甜到漏!
養左佢地之後就一定要給佢地一個幸福五星級的家,right?
chingling1203 2013-2-18 12:46:34 AM
Bube 發表於 2013-2-18 12:24 AM
搞到我又想訓大肶添
好溫馨~

你們一家都好溫馨^3^
Bube 2013-2-18 12:50:13 AM
chingling1203 發表於 2013-2-18 12:46 AM
你們一家都好溫馨^3^

擁有溫馨既家  要付出好大代價呀
我成個新年  陪佢地到天光先訓
   唔夠訓
all_loving_it 2013-2-18 03:46:01 AM
chingling1203 發表於 2013-2-18 12:45 AM
我望住佢地都真係甜到漏!
養左佢地之後就一定要給佢地一個幸福五星級的家,right? ...

係架!  照顧得佢地好, 令佢地幸福快樂係應份

快速發帖