大家好,我叫波子,係獅子兔,做朋友丫
Suzanne 2013-2-21 08:47:15 PM
波子你好,男仔定女仔呀?

叫媽媽唔好再比你跳上籠頂,會整親腳仔,痛痛㗎~ 仲有叫媽媽移走個網底呀,你會好易生腳瘡,我知你而家踩上去仲痛痛地添。

未介紹我自己,我係Della
BonnieLee 2013-2-22 09:07:42 AM

你好呀~波子~
我叫毛啦啦呀~
Suzanne講得好岩呀~
唔好再比你跳上籠頂同埋叫媽媽移走個網底~
整親同埋唔舒服最傷心會係媽媽~
Insomniahk 2013-2-22 10:16:24 AM
好可愛
壯健
活躍肯跑肯跳
叻!
kazas 2013-2-22 05:00:02 PM
波子你好,幾大呀而家?係咩品種來?=]
KARYLIN 2013-2-22 05:21:33 PM
你好呀~你好得意呀
yammeso2002 2013-2-22 11:49:41 PM 來自手機
我加左珠仔板俾佢,咁得唔得?
我已經唔俾佢再跳上屋頂,話過了
yammeso2002 2013-2-22 11:51:23 PM 來自手機
佢係獅子'狗',宜家3個月丫女女黎架!
Bube 2013-2-23 12:05:53 AM
你好呀
歡迎加入兔兔大家庭~

媽媽有3子 1女   ~
大家 做個好朋友丫
Suzanne 2013-2-23 01:02:38 AM
yammeso2002 發表於 2013-2-22 11:49 PM
我加左珠仔板俾佢,咁得唔得?
我已經唔俾佢再跳上屋頂,話過了

珠仔板都唔係好O岩兔仔用。兔仔唔似貓貓狗狗, 佢地腳板底得一屠毛毛包住, 保護好少。

盡可能要平滑地面。
yammeso2002 2013-2-23 09:48:09 AM
Suzanne 發表於 2013-2-23 01:02 AM
珠仔板都唔係好O岩兔仔用。兔仔唔似貓貓狗狗, 佢地腳板底得一屠毛毛包住, 保護好少。

盡可能要平滑地面 ...

咁我想問呢,因為我屋企係木地板,我俾佢出黎玩時佢好似成日都滑倒,對佢會唔會有影響架!
Suzanne 2013-2-23 10:48:14 AM
yammeso2002 發表於 2013-2-23 09:48 AM
咁我想問呢,因為我屋企係木地板,我俾佢出黎玩時佢好似成日都滑倒,對佢會唔會有影響架! ...

我明白,我屋企係雲石地板,比木地板更光滑,slippery floor 對兔兔有咩直接影響,暫時仲未係我家兔兔身上搵唔到,但我知有兔兔會因此跌到, 我都不忍見到佢地行得咁辛苦, 都做左少少措施。

我屋企有兩個寶貝, 屋企已劃分兩個地盤。其中一隻佢o既地盤比較細,所以佢o既活動範圍,我鋪曬玩樂墊,我好安心佢亦都好開心成日係墊上跳舞。另一隻, 佢通屋走,活動範圍好大,我自問唔能夠做到成間屋都鋪墊, 只能在佢比較喜歡流連同休息o既地方,鋪上墊。

如果你隻兔仔識去廁所,你個籠地可以鋪墊, 唔好用有窿窿,唔平整o既籠底呀~
raywong521 2013-2-23 05:10:13 PM
有d布墊好大張,90x150cm,差唔多成張單人床咁大,可以視乎需要買幾大,幾多張,放係地下,因為d布墊,個底係有膠粒的,唔會滑來滑去,咁兔兔就可以係平地玩,又唔會線來線去了,我自己都係用呢類型布墊,污糟左就洗

有d兔兔好鐘恴係布墊玩,有d仲會開心到跳舞

不過,初時用既時候,要留意兔兔會唔會咬

http://blog.yahoo.com/_67OSAZLI6 ... 4%E5%95%86%E5%93%81

快速發帖