生bb了

才來我家2星期  
今日下午發現籠裡有bb  @@
莫名其妙當外公外婆了  

Insomniahk  世事難料  2013-2-25 04:25:04 PM
Bube 2013-3-18 08:26:02 AM
raywong521 發表於 2013-3-17 01:03 AM
佢地好叻叻啊~

佢地學妹妹

只要妹妹做乜  
佢地又學做乜~

Twinklesin 2013-3-18 10:15:28 AM
Bube 發表於 2013-3-18 08:25 AM
佢地個樣似足妹妹

個樣成個惡死 + 嬲左成村人既樣  

無論生成點你都係錫到佢地濃~怕咩..哈哈哈
不過兩隻BABE 既DADDY 原本係咩野色的...??
妹妹係黑白, BABE 係灰白, DADDY 係灰色?
Bube 2013-3-18 02:44:04 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-18 10:15 AM
無論生成點你都係錫到佢地濃~怕咩..哈哈哈
不過兩隻BABE 既DADDY 原本係咩野色的...??
妹妹係黑 ...

我完全唔知佢地 Daddy 係咩樣 / 咩品種既兔兔呀
生左出黎  顏色竟然似我屋企個 BB (又係灰白)
  唔講仲以為d 兔B 係BB經手~  哈哈
Twinklesin 2013-3-18 09:47:40 PM
Bube 發表於 2013-3-18 02:44 PM
我完全唔知佢地 Daddy 係咩樣 / 咩品種既兔兔呀
生左出黎  顏色竟然似我屋企個 BB (又係灰白)
  唔講 ...

免爸當初係見到妹妹同佢DADDY MUMMY一齊住禁迫先買佢番離。。。
如果係禁。。。即係妹妹個爸爸同妹妹。。。。。。搞左埋一齊?
Bube 2013-3-19 09:40:33 AM
Twinklesin 發表於 2013-3-18 09:47 PM
免爸當初係見到妹妹同佢DADDY MUMMY一齊住禁迫先買佢番離。。。
如果係禁。。。即係 ...

我都唔知妹妹係咪近親繁殖定點
佢都響我度住左一個月
依家先開始有返 D 肉地

另外, 佢個前主人以前唔知有冇比 a草佢食
我只知果個人有開不知名既奶比佢地飲
個女果時真係得副皮包骨
Twinklesin 2013-3-19 10:45:40 AM
Bube 發表於 2013-3-19 09:40 AM
我都唔知妹妹係咪近親繁殖定點
佢都響我度住左一個月
依家先開始有返 D 肉地

兩隻孫...係仔定女離的...定係要大D先知?
唔通係龍鳳胎...?!...不過好奇怪喎一胎應該唔只兩隻格....

=.=唔知咩奶......
不過對妹妹離講其實以前係點都過去LU~...最緊要既係依家同將來都係你照顧就好
Bube 2013-3-19 11:46:09 AM
Twinklesin 發表於 2013-3-19 10:45 AM
兩隻孫...係仔定女離的...定係要大D先知?
唔通係龍鳳胎...?!...不過好奇怪喎一胎應該唔 ...

暫時未知性別  要等大d先知呀
我只係睇到屁屁個位得個窿  即係屎忽窿 ~"~

另外佢生得2隻  可能同佢年齡 / 品種 / 身體狀況有關
等d小朋友戒奶   我會帶妹妹一家搵一下VET 先知

講真  我依家都有d偏心左妹妹
因為我覺得佢好偉大   做晒媽媽應有既責任
而我當然會做返我應有既責任啦

我已經當d小朋友視如己出架喇

all_loving_it 2013-3-19 08:48:08 PM
Bube 發表於 2013-3-18 08:23 AM
我就話好在妹妹好生性
我只係當佢陪月  哈哈

我而家係會養返其中兩只寶寶, 有5只已經幫佢搵到合適既新家繼續生活, 有兩只仲幫佢地搵緊
Bube 2013-3-19 10:31:39 PM
all_loving_it 發表於 2013-3-19 08:48 PM
我而家係會養返其中兩只寶寶, 有5只已經幫佢搵到合適既新家繼續生活, 有兩只仲幫佢地搵緊 ...

好在妹妹只係生左 2隻  我仲照顧得黎
如果唔係我都要同你一樣要幫佢地搵個好人家

ching` 2013-3-20 10:54:41 PM
真係太可愛了><
LittleBunny 2013-3-20 11:21:45 PM
可愛可愛可愛可愛~
Bube 2013-3-21 10:43:55 PM

兔B 已經有名喇
大的叫大B (因為佢出世果陣比較大)
小的叫細B

由出世到今日已經到了 27天大啦
不知不覺間  體型已經到左妹妹既一半  ( 毛鬆鬆的關係)
不過佢地仲未戒奶奶
妹妹仍然不定時比奶奶佢地食
仲食到佢地肥豬大隻添  

kittyz 2013-3-23 08:14:03 PM
兔b勁cute, d bb毛好令呀
祝兔b同兔媽身體健康
raywong521 2013-3-24 01:32:29 PM
一對bb感情很好呢~
zvnko 2013-3-25 09:34:40 PM

恭喜晒 我都等緊兔兔領養

快速發帖