19 OCT夜晚我見兩隻BABE D糧差唔多食晒.見9點幾仲早.於是同BABE爸去左屋企附近間Q-PXT.其實我自養鼠開始我就好唔鍾意呢間寵物店.一黎我個FD話D店員對D小動物好差.二黎我真係每次去到都見到佢地D鼠仔好多都受傷傷得好過份無人理!一隻BB小露寶個鼻仔腫到好似佢隻眼仔咁大.再唔係就成"鬥"鼠仔無乜幾隻無周身傷.我每次入去都特登企係門口望好耐D鼠仲大聲講:呢隻好傷.果隻流血.點知望番轉頭個SALE望下我又同佢個同事嘻嘻哈哈扮聽唔到囉.耐左就好憎果到d人.有時得閒都情願塔車去遠d買.係果晚我同babe爸一入去就見到有隻小露寶個鼻結晒血塊.係到係咁"wher"個箱.望真d佢其中一隻後腳無左差唔多半隻腳掌呀!:052: babe爸仲好大聲話:佢都無左腳仔咁濟d人唔理ge?d sale即係靜晒(一陣)又傾計.babe爸平時都無乜幾何去呢d地方.佢仲話佢咁得意不如我地養埋佢.果一刻我睇佢咁傷.好嬲又好驚帶左番屋企照顧唔到佢.於是買左糧就走.但係果晚番到去成晚都諗住隻小露寶.第二日一訓醒又諗.卒之忍唔到打左比我一個養鼠ge fd.佢都話帶隻鼠番黎好.最多大家輪住湊.於是就帶左"妹妹"番黎.我好嬲個女sale扮唔記得我.佢仲扮睇唔到妹妹d傷口!之後又扮野話:睇下.女仔黎ka.(望望下)佢隻腳仔好似...我即刻應佢我琴晚同埋我男朋友睇左好耐.一早睇到.你e+先睇到?無左半隻腳仔咁濟.一拎起手就睇到.我唔信佢睇佢男定女果陣睇唔到囉!佢仲懶係野咁問我:你真係咁錫佢?我即時想x@#^$%^$^%$.番到屋企睇真.其實妹妹4隻手腳都傷晒.有2隻手腳都無左1.2隻指.縮起無半隻腳掌隻腳行路.睇黎真係好痛.但係佢唔似一般小露寶咁怕人.仲上我手食野.係人睇到都會心痛.:004: 佢前一晚忍住痛都要比BABE爸見到佢.佢隻腳好痛都要離開果個地方.
個箱入面唔知仲有幾多流晒血ge鼠仔我睇唔到.我想係到請大家幫手去告法呢d不良商人.佢地唯利是圖.根本無人性.就算係一隻幾十蚊ge倉鼠佢地都有生命.有生存ge權利!今次我好彩可以帶到妹妹番屋企.但係仲有好多鼠仔住係果d集中營.各位愛鼠之人.我地雖然唔可以每隻鼠仔都救到.但係我地出多一分力去舉報呢d無良商人.社會先會聽到我地ge聲音.佢地先會覺得係問題!唔想成日去寵物店見到d鼠仔受傷係正常.重傷都無計.相信你地都希望有一日入到去大部份店都見到隻隻健康GE鼠寶寶等你帶佢番屋企.而唔係隻隻都有傷.而無良商人利用佢地呃D有愛心GE人而佢地眼中GE水魚!今次妹妹呢件事我一定會向佢地總公司投訴.還鼠仔生存的一點權利!
悠雲~ 2008-10-25 05:34:53 AM
睇到隻鼠鼠咁傷
個心好痛
個d咩人黎嫁 唔中意小動物咪唔好做寵物店囉
又無人拎住枝槍迫佢地去做
見到有鼠鼠受傷就扮哂無件事
佢兩個睇住俾天收:052:
吃不到的蘋果 2008-10-25 10:30:00 AM
x號免的量是他們的十分之一呢....

當然夠位分開養..而且經x號兔不是大型連鎖

其中有個眼大大的後生女店員是真的懂得相關知識

和那種無良的大型良鎖...根本不能相提並論
sage 2008-10-29 08:19:00 PM
原帖由 sodmichelle 於 2008-10-21 05:38 PM 發表
都唔明點解d人咁冇愛心都去做寵物店, 要日日夜夜對住d自己唔鍾意o既野...

因為為左謀利....我次次行過魚街d鼠店....d鼠打架打到流哂blood都無人理...
果次我都買左傷左既倉鼠番屋企...但唔夠一個星期就死左
LUI1031 2008-10-29 09:01:38 PM

回復 # 的帖子

個間真係好X!
上次去..有3隻頲露寶受曬傷,眼受傷既有!鼻既都有!
D人痴線嫁~!!!!
椰絲=] 2008-10-29 09:24:15 PM
旦系將軍澳戈間吾錯阿-.-
我戈便睇得出個sales刀系吾錯.
dickbear 2008-10-30 12:27:40 AM
我有朋友之前做q-pxts
佢話d sales會虐待d倉鼠
用手彈佢地個鼻彈到流血..
用間尺彈走佢地....比生水地飲但同人講佢地要飲熟水
仲有d仲恐怖..唔好講啦............
LUI1031 2008-10-30 09:42:55 AM

回復 # 的帖子

愈講愈嬲!!!
為份工jie..d倉鼠都係生命喇ga!!!
彈佢地個鼻彈到流血wor..係唔係人黎ga!??
佢地係拎1隻黎搞定係點?
搞到我好炆!好想喊!
個d人一定會有報應!!!!!
珍寶珠`ah怡 2008-12-3 02:15:37 PM
搞錯呀..
咩人黎嫁..
倉鼠都係有生命嫁!!
點可以咁對佢地嫁..!!!
0772 2009-4-6 09:18:35 PM
q - psts果d人對小動物唔係好好嫁`

有1次我fd想要1仔1女`

佢拎左仔`

佢''林''住要拎女`

跟住又拎左仔`

佢高空扔左果隻仔仔鼠'洛'去`:046:

0772 2009-4-7 11:40:56 PM
原帖由 0772 於 2009-4-6 09:18 PM 發表
q - psts果d人對小動物唔係好好嫁`

有1次我fd想要1仔1女`

佢拎左仔`

佢''林''住要拎女`

跟住又拎左仔`

佢高空扔左果隻仔仔鼠'洛'去`:046:

刀係o係元朗嫁
★Ocean★ 2009-4-8 07:52:18 PM
我地為受傷D鼠們祈禱(:050::022: :022: )

ch08ko 2009-4-18 02:09:16 AM
原帖由 sodmichelle 於 2008-10-21 05:38 PM 發表
都唔明點解d人咁冇愛心都去做寵物店, 要日日夜夜對住d自己唔鍾意o既野...

我都覺得係,對住自己唔鍾意既野,點做得開心:077:
如果我係寵物店老闆,嚴格要求員工要對顧客和小動物有耐心愛心。
Cwopqa 2009-7-8 11:15:42 PM
嘩...d sales咁衰既...
我一定唔會去幫襯:052:
一定要投訴佢地!!!
為鼠鼠們攞番個公道!!!:074:
千葉wai 2009-9-13 08:31:02 PM
d人真係無良呀..慘..我今曰仲去左個間睇下有冇沖涼沙!失敗:043:
SIU童 2009-9-14 07:05:45 PM
可能不是間間q-pxt都係咁.....寶琳有間....d人既態度唔算唔好!!!but佢地好耐先換野俾d鼠!!!

快速發帖