19 OCT夜晚我見兩隻BABE D糧差唔多食晒.見9點幾仲早.於是同BABE爸去左屋企附近間Q-PXT.其實我自養鼠開始我就好唔鍾意呢間寵物店.一黎我個FD話D店員對D小動物好差.二黎我真係每次去到都見到佢地D鼠仔好多都受傷傷得好過份無人理!一隻BB小露寶個鼻仔腫到好似佢隻眼仔咁大.再唔係就成"鬥"鼠仔無乜幾隻無周身傷.我每次入去都特登企係門口望好耐D鼠仲大聲講:呢隻好傷.果隻流血.點知望番轉頭個SALE望下我又同佢個同事嘻嘻哈哈扮聽唔到囉.耐左就好憎果到d人.有時得閒都情願塔車去遠d買.係果晚我同babe爸一入去就見到有隻小露寶個鼻結晒血塊.係到係咁"wher"個箱.望真d佢其中一隻後腳無左差唔多半隻腳掌呀!:052: babe爸仲好大聲話:佢都無左腳仔咁濟d人唔理ge?d sale即係靜晒(一陣)又傾計.babe爸平時都無乜幾何去呢d地方.佢仲話佢咁得意不如我地養埋佢.果一刻我睇佢咁傷.好嬲又好驚帶左番屋企照顧唔到佢.於是買左糧就走.但係果晚番到去成晚都諗住隻小露寶.第二日一訓醒又諗.卒之忍唔到打左比我一個養鼠ge fd.佢都話帶隻鼠番黎好.最多大家輪住湊.於是就帶左"妹妹"番黎.我好嬲個女sale扮唔記得我.佢仲扮睇唔到妹妹d傷口!之後又扮野話:睇下.女仔黎ka.(望望下)佢隻腳仔好似...我即刻應佢我琴晚同埋我男朋友睇左好耐.一早睇到.你e+先睇到?無左半隻腳仔咁濟.一拎起手就睇到.我唔信佢睇佢男定女果陣睇唔到囉!佢仲懶係野咁問我:你真係咁錫佢?我即時想x@#^$%^$^%$.番到屋企睇真.其實妹妹4隻手腳都傷晒.有2隻手腳都無左1.2隻指.縮起無半隻腳掌隻腳行路.睇黎真係好痛.但係佢唔似一般小露寶咁怕人.仲上我手食野.係人睇到都會心痛.:004: 佢前一晚忍住痛都要比BABE爸見到佢.佢隻腳好痛都要離開果個地方.
個箱入面唔知仲有幾多流晒血ge鼠仔我睇唔到.我想係到請大家幫手去告法呢d不良商人.佢地唯利是圖.根本無人性.就算係一隻幾十蚊ge倉鼠佢地都有生命.有生存ge權利!今次我好彩可以帶到妹妹番屋企.但係仲有好多鼠仔住係果d集中營.各位愛鼠之人.我地雖然唔可以每隻鼠仔都救到.但係我地出多一分力去舉報呢d無良商人.社會先會聽到我地ge聲音.佢地先會覺得係問題!唔想成日去寵物店見到d鼠仔受傷係正常.重傷都無計.相信你地都希望有一日入到去大部份店都見到隻隻健康GE鼠寶寶等你帶佢番屋企.而唔係隻隻都有傷.而無良商人利用佢地呃D有愛心GE人而佢地眼中GE水魚!今次妹妹呢件事我一定會向佢地總公司投訴.還鼠仔生存的一點權利!
q1w2e3r4 2009-9-14 07:33:07 PM
D人為左賺$就真是>.<...做咩咁差對鼠鼠?做生意JE..T.T..做得有良心D好沒?
vincent 2009-9-14 08:45:41 PM
好多寵物店都係甘:054:
勁多隻住埋同一個籠:056:
yori 2009-9-17 04:25:09 AM
不如我地約埋一齊去嘈佢-,-
其實我覺得拍底佢再比傳媒係最好ge方法...
有時漁護署未必做到野...
佢地又唔可以24小時去睇住...好多野...
好煩......
我相信比傳媒應該ok...
之前用倉鼠餵蛇果件事都報啦.....
我地將果間野D衰野轉上各大論壇...
再放埋D片呀...相呀...
我相信搞大佢就會有人理........
傳媒都會有興趣報導........
小小 2009-10-17 02:18:35 PM
我都見過有間鋪頭..

衰到!!

連寵都唔比佢地

比個金魚江佢地  

成堆比你簡

又話唔咬人   點知佢伸隻手落去咬到佢即刻彈返隻手上黎
gina 2009-10-17 02:36:52 PM
如果都係投訴冇果,我地都唔好唔買佢地...因為d鼠鼠好慘ga啦..我都好想可以救救小倉鼠們=[...
emma 2009-10-17 10:05:48 PM
q-pxt冇邊間好...我有一次放學去寶琳果間買糧
冇比野食佢地....
果度有一隻白倉bb.我諗未介奶,又冇媽媽係身邊,so買左返黎,佢食左ok多野
但...幾日後死左

mk果間又打到咩咁,冇野食,又唔幫佢地清理
藍天×Sky 2009-10-23 10:30:23 PM
但我去荃灣海x街個間Q-Pxts幾好bo..我企左係度一陣..d鼠鼠行得走得.仲跑得:060:
於是我買左6隻銀狐仔同小露寶返左屋企..
養左個幾星期佢地都好活潑Bo:057:
係咪正係元朗個間先咁"炎"重:017:
(:G00DSELLER-★ 2009-10-23 10:42:33 PM

紅羅白d人都好無良.
我見到D杏倉比大大隻既小露寶打到流哂血..
之後佢都見到啦..佢拎起左..
我個陣重以為佢係拎起比野佢查...
點知唔係=.=
放落個龍到..之後仲係到睇報紙
我去1去個M記..番番去睇隻鼠
點知佢放番落去比其他鼠係咁咬
好衰囉..
D杏倉好細隻..應出世左2個禮拜比人拎出黎賣\口/
我買左佢番屋企..
衣家都出番d毛..隻眼好番哂
倉鼠滅絕者 2009-10-25 05:44:42 PM
下......超腦殘....寫信d人5理的...TT

快速發帖