1P 幣
我想問下,我用波子唔食既草煲水,可唔可以成日飲?定要間唔中俾反清水佢飲??
syt174698 2013-3-1 12:18:54 AM
點解要咁樣比水佢飲既?我家兔兔淨飲清水。
wesky 2013-3-1 01:01:47 AM
餵煲過既清水啦....  
食乾草已經夠, 飲草煲水有點兒多此一舉, 食多幾條新鮮菜仲好
如有醫學文章證明有益, 可以話聲我知
Yuki78 2013-3-1 09:19:15 AM
煲草的水?對他有咩好處吖????
raywong521 2013-3-1 01:50:13 PM
我都好想問草水有咩好處.........?
Insomniahk 2013-3-1 04:03:44 PM
試完話比我知
wmkcnw 2013-3-1 08:30:53 PM
D草佢咬過好污糟, 唔好俾佢飲.
yammeso2002 2013-3-2 10:11:44 AM
下~我係係依度見到有爸媽咁做我先整架炸喎,點解宜家講到好似得我咁整咁既==

Insomniahk  呢度依家係咁架啦  2013-3-5 04:40:43 PM
warm_warm 2013-3-2 01:10:51 PM
好似話係兔兔飲得好少好少水,於是就用草煲水令到d水有些少味道而希望兔兔飲多d
DomDomPig 2013-3-3 01:39:57 AM
其實係有兔爸兔媽唔想浪費d草碎,所以先將草碎加水煲五分鐘,比兔兔飲囉
不過我好懶,冇煲過
rannes.qq 2013-3-3 03:27:54 AM
我自己覺得如果D草碎肯定冇污糟就可以嘅,,,我諗...........
Yuki78 2013-3-5 04:29:18 PM
warm_warm 發表於 2013-3-2 01:10 PM
好似話係兔兔飲得好少好少水,於是就用草煲水令到d水有些少味道而希望兔兔飲多d ...

第一次見這樣方法, 我見D兔仔店好多都是加了D營養水給他們飲, 這樣是否更吸引兔仔飲多D水, 仲好過煲草水啦!

快速發帖