話說QQ加入我個大家庭雖然未夠10日,,,
但佢已經進步超多...
初初佢係邊食就係邊柯..
但依家佢已經識自己去廁所柯,,,雖然間唔中仲會係尿片果度發現1~2粒屎屎
尿尿已經識去啦..但總體黎講係識90%啦
我仲整左2個盒比佢自己跳出黎玩...佢仲會跑到"扇"住走TIM
當然我係睇住佢,,,等佢唔好咬個盒啦!!不過我都未見過佢會咬
因為我自己都識車小小野...所以就車左幾塊唔同大細嘅墊放係個籠比佢
但相中果度大家就睇唔到啦...因為我初初比佢條毛巾仲好未DIRTY
我仲車左個套比佢包住個籠...

我頭1~2日比佢自己出籠嘅時候發現佢唔識跳出黎同跳返入去...
不過我就用野食去教佢,,當然唔係零食啦...係佢早晚食嘅糧..
當我教左佢2~3次佢就自己識跳出跳入啦..
真係好開心....
但如果間房唔係得我係度...姐係我D屋企人行左入黎佢就會冇啦啦柯幾粒屎..
不過我都可以接受嘅,,,

WingBe 2013-3-5 01:04:38 PM
好乖...乾淨既小朋友

你都5好甘嚴啦..哈哈

廁所外只有數粒便便已經系好叻叻
Insomniahk 2013-3-5 04:49:28 PM
乖便好
rannes.qq 2013-3-6 01:02:18 PM
WingBe 發表於 2013-3-5 01:04 PM
好乖...乾淨既小朋友

你都5好甘嚴啦..哈哈

但為左表示佢嘅不滿佢都會間唔中亂黎
rannes.qq 2013-3-6 01:03:22 PM
Insomniahk 發表於 2013-3-5 04:49 PM
乖便好

希望佢繼續都係咁啦

快速發帖