QQ次次見我一拎兔糧就開心到跑過黎...
有時我唔係即刻比佢,,咁佢就會圍住我係咁轉..
比左佢食之後佢就會成個開心哂...
我有時見佢叻叻就會拎1~2粒比佢當做零食
兔糧對兔仔黎講係咪好好味架??

wesky 2013-3-8 08:48:46 PM
兔糧咁香, 當然鍾意啦
yinyin19940 2013-3-8 11:13:04 PM
我個個點知衝過黎, 佢會剎唔切制呀
all_loving_it 2013-3-9 12:30:12 AM
相信對絕大部份既兔兔黎講, 兔糧係好好味, 都好鐘意食兔糧, 但都有例外, 我屋企其中一只侏儒bb向日葵, 係完全唔鐘意兔糧, 比佢so都唔so下, 可以試既牌子都嘗試過比佢, 但佢都依然態度照舊, 佢可以話對粒粒抗拒, 如果個糧兜入面有粒粒, 佢會推開
Suzanne 2013-3-9 01:08:27 AM
all_loving_it 發表於 2013-3-9 12:30 AM
相信對絕大部份既兔兔黎講, 兔糧係好好味, 都好鐘意食兔糧, 但都有例外, 我屋企其中一只侏儒bb向日葵, 係完 ...

總理媽養的兔兔都好有性格

兔協姐姐話佢地試過兔糧,淡口,試唔出咩味~  我屋企兩隻都好愛食架!!!
all_loving_it 2013-3-9 02:36:28 AM
Suzanne 發表於 2013-3-9 01:08 AM

兔協姐姐話佢地試過兔糧,淡口,試唔出咩味~  我屋企兩隻都好愛食架!!! ...

係架!  佢地真係好有性格同主見, 好似小填格格, 侏老板就係表表者, 如果佢認為岩既野, 佢地好堅定, 唔會按我地既意思去做, 唔鐘意食既野, 就算幾餓都唔食

兔兔同人一樣真係有好多種性格, 真係一樣草養百樣兔

我屋企既兔兔真係咩性格都有

最和善係總理, 超級聰明通人性, 又好痴我, 好純好聽話, 生保人都完全唔驚, 同其它兔兔小動物都可以融洽相處, 好似管家一樣, 侏老板都係由總理成功訓練去廁所, 佢係超級超級為食, 可以為左食野咩都得

因為每次梳完毛剪完甲有少少粒粒比佢食, 試過兩次剪完有野食, 總理知道之後, 每次我要同佢梳毛剪甲佢就自己行埋黎, 任剪任梳唔嬲

總理係我咁多只兔兔之中, 最得大家寵, 個個都錫到佢不得了

兔糧我都有試過, 都覺得好淡口

不過, 我地既味覺同口味同兔兔唔同
wmkcnw 2013-3-9 01:54:27 PM
我試過OXBOW成兔糧, 佢地唔鍾意. 鍾意APD同埋OXBOW ORGANIC 糧. 其他有顏色兔糧無益, 唔買.
WingBe 2013-3-9 03:03:45 PM
Suzanne 發表於 2013-3-9 01:08 AM

兔協姐姐話佢地試過兔糧,淡口,試唔出咩味~  我屋企兩隻都好愛食架!!! ...

兔兔食開草...@@

所以D糧好好味....哈哈哈
raywong521 2013-3-11 03:48:13 AM
我對兔兔都係超鐘意食糧,每到差唔到既時間,就識得追住我,叫我出糧~
Insomniahk 2013-3-11 04:15:11 PM
其實商人一定要落些味道等的糧食上引
貓糧
狗糧
和兔糧
都無可避免
其實養貓人已經開始轉比啲貓食全天然食物
不過我諗養兔的還在很原始的階段
我只識過一個鼠友係比全天然草比鼠食
不過,要很勸力,每人做整
唔係講吓有就做到
warm_warm 2013-3-11 09:34:44 PM
我阿仔非常鍾意食兔糧,不過醫生話每日阿仔最多只可以食2湯匙,所以唔可以比多
rannes.qq 2013-3-11 11:23:13 PM
Insomniahk 發表於 2013-3-11 04:15 PM
其實商人一定要落些味道等的糧食上引
貓糧
狗糧

倉鼠??...可以食草架咩
rannes.qq 2013-3-11 11:24:18 PM
warm_warm 發表於 2013-3-11 09:34 PM
我阿仔非常鍾意食兔糧,不過醫生話每日阿仔最多只可以食2湯匙,所以唔可以比多 ...

佢一聽到我拎兔糧就好乖,,,係咁跟住我
Bube 2013-3-14 03:04:39 PM
我家小朋友對兔糧達到瘋癲程度
一聽到我拎住個袋既聲已經好興奮
仲會聽到佢地不停發出  " ha ha ha " 或其他聲添

對兔糧既熱愛度  滿分

快速發帖