大家有養賓尼兔既兔主應該都知佢地會長大得好好好快嫁啦...
貝貝離左我屋企兩個月...攤長左成隻(未計隻腳都已經36CM...) 個籠用左兩個月多小小都已經唔夠用了75CM X 50CM
我正係度諗緊買個大D既籠比佢...
不如大家分享下大家既超大兔籠~相~係邊度買~價錢~呎吋等
比我作個參考~

raywong521 2013-3-11 02:36:26 PM
不如用圍欄啦~夠晒大,唔使第時再換籠

我而家養左一對仔囡,兔地夜晚入圍欄訓,平時就通屋走
Twinklesin 2013-3-11 02:45:25 PM
我都想....但係我果隻....由12月尾教到依家....我用曬所有方法(用醋擦乾淨,放D屎尿落廁所等)....佢仲未學識去廁所......依然固我(係籠既四隻角同自由活動時間去到邊地下梳化都係周圍苛...根住隻手腳踏曬D尿再四圍跳)
每日放工番離第一件事就係剷走佢D屎尿....真係不得了.......
Insomniahk 2013-3-11 03:55:09 PM
成間屋咗佢啦
呢度好興嫁
Twinklesin 2013-3-11 04:46:48 PM
Insomniahk 發表於 2013-3-11 03:55 PM
成間屋咗佢啦
呢度好興嫁

唔明你講咩
Suzanne 2013-3-11 05:46:09 PM
佢意思話呢度既兔友多數係比曬成間屋比兔仔周屋走。

係咁的,
我有兩隻賓尼, 都係成兔,
因為混家兔,所以比其他賓尼兔大少少。

我個女女係用呢隻:
93x63x70cm
購自兔協, $528.

100%夠用,
放左一個長方形廁所,一個草架,
佢都可以伸直訓。

而家佢24小時自由行,好少係籠訓,
個籠幾大幾細都不是問題。

我仔仔用呢隻:
68.2 x 53.8 x 52.3cm, 都係購自兔協,
$496.

相對比較細,
其實唔擺草架,
仔仔都可以伸直曬訓。
佢都係24小時係一個範圍內自由行,
籠大細已經不成大問題。
Bube 2013-3-11 10:44:47 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-11 04:46 PM
唔明你講咩

即係用圍欄
圍既係自己  唔係兔兔
哈哈

Insomniahk  正解  2013-3-12 09:30:38 AM
Bube 2013-3-12 02:34:46 AM

我忘記講我自己 4隻兔兔都係分別用圍網圍住佢地架
睡吃痾 - 2呎 x 2呎  
另外有150呎左右既廳比佢地周圍走

2013-01-23 18.37.26.jpg
2013-01-28 21.57.45.jpg

Twinklesin 2013-3-12 11:34:17 AM
Bube 發表於 2013-3-12 02:34 AM

好似好舒服禁喎....但係我果隻唔識去廁所做唔到呢樣野....同埋點樣可以防止佢地咬布同地下D膠呢
raywong521 2013-3-12 12:02:15 PM
Bube 發表於 2013-3-12 02:34 AM

雖然每隻兔兔只有2呎x2呎,但望埋去好舒服啊

第亖張兔兔個樣好女仔啊
Bube 2013-3-12 12:59:34 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-12 11:34 AM
好似好舒服禁喎....但係我果隻唔識去廁所做唔到呢樣野....同埋點樣可以防止佢地咬布同地下D膠呢 ...

我屋企d兔兔好在唔咬布
如果咬布 我可能搵第二d代替 比如木板- -

地下d膠墊  可以用枕頭袋 / 厚身布 / 被  舗住

另外 我屋企 4個仔女以前都唔識去廁所架
所以我成日要搬佢地個廁所位
直到一日佢地唔再周圍痾    咁就將廁所固定果個位置咁囉
(冇刻意去教佢地痾之下  咁就識左 - -")
Bube 2013-3-12 01:01:01 PM
raywong521 發表於 2013-3-12 12:02 PM
雖然每隻兔兔只有2呎x2呎,但望埋去好舒服啊

第亖張兔兔個樣好女仔啊 ...

哈哈  
你咁講又的確好似女仔~
Twinklesin 2013-3-12 01:14:23 PM
Bube 發表於 2013-3-12 12:59 PM
我屋企d兔兔好在唔咬布
如果咬布 我可能搵第二d代替 比如木板- -

"直到有一日..." 係幾耐之後既事
Bube 2013-3-12 01:32:42 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-12 01:14 PM
"直到有一日..." 係幾耐之後既事

4個月左右  @@
warm_warm 2013-3-13 08:58:03 PM
我地全間屋就係阿仔既籠啦

快速發帖