今天放學回家, 我如常打理兔籠... 諗住逗佢開心, 於是拿起籠中的一些 T草 去餵佢~

豈料, 兔兔竟然衝過來 "頂我"    點解?? 點解我的兔兔變得咁惡~ 這是青春期嗎??

不和諧的兔兔

syt174698 2013-3-12 06:12:01 PM
你伸隻手入兔籠?佢以為你襲擊佢,我其中一隻兔都係咁。你可以摸下佢先同佢清籠。
Yuki78 2013-3-12 07:11:11 PM
他們是這樣的,我放糧入籠佢都咬我啦!
貓仔兔 2013-3-12 08:07:11 PM
兔:啲草係我架,你咪偷草呀!
hh0 2013-3-12 08:30:55 PM
兔兔心諗你拎籠入面我揀出來唔食既草來餵我,豈有此理!
不如摸下我頭仔仲好啦......

Bube 2013-3-12 11:34:08 PM
頂你 - 係互動交流  
即係仲有計傾

如果直接咬你  
就係冇面比  

我隻右手都比佢地咬到爆晒缸
raywong521 2013-3-12 11:44:27 PM
其實頂都算和善,咬仲無計傾........
wesky 2013-3-12 11:58:55 PM
頂你唔係惡啦~ 好平常
深紅蒼月 2013-3-13 12:04:37 AM

其實我跟我細女(用手跟她的頭推來推去)玩 感覺上她很喜歡 有時她會用雙手按往我的手來抓動2 3下(基本上唔會覺痛 又無抓傷)之後又舔舔 大女就不喜歡我這樣玩 所以兔兔其實都很有性格
fluffy 2013-3-13 12:29:06 AM
兔兔-向的舉動都是很和善, 原來他們是恐怖分子
強國人 2013-3-13 02:59:25 AM
fluffy 發表於 2013-3-13 12:29 AM

朋友你俾兔仔既外表坤左la! 佢地既態度仲衰過啲屋邨童黨嫁!
wmkcnw 2013-3-13 04:08:22 PM
我有次加草, 佢地開心得滯, 一口咬甩左我手指一塊皮, 成個月先好返.
Bube 2013-3-13 04:27:07 PM
fluffy 發表於 2013-3-13 12:29 AM

佢地唔係恐怖份子呀
你唔理佢  佢地都唔會主動走黎咬你 係咪?
唔洗驚~~  哈哈

lazybunny 2013-3-13 05:02:15 PM
兔兔同我未熟時先頂
而加喂草通常target 隻手狂lam
摸頭仔就會好快攤低
頂你隻手可能心情差, 或者可能阻到佢?
Insomniahk 2013-3-13 05:30:28 PM
有咩都講清楚先

一定要佢答應咗先
唔到佢想頂就頂
想咬就咬

快速發帖