好耐之前已經聽講過有款專門比兔兔玩既智力測試玩具…

上星期見大減價, 終於忍唔住買左番屋企…

一共有三個唔同難度…

總之就係兔兔要諗辦法去攞走/推開個蓋…

先至可以食到下面既野食當作獎勵…

第一次比我個衰仔玩既時候佢都好八卦架...

不過, 發現佢好似對個葢興趣大啲…

咁係咪即係佢係蠢仔呀?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

因為之前個低難度測試衰仔淨係識擔走個蓋...
於是把心一橫決定比個高難度佢試...
唉~ 頭兩次佢完全係彩我都傻...
就咁行過扮見佢唔到

後來終於肯去玩下...
但蠢蠢完全搞唔掂...
試左好幾次先食到下面啲野

Twinklesin 2013-3-17 12:48:35 PM
Hitan 發表於 2013-3-17 12:21 PM
我隻衰仔本身喺香港嗰陣都係食開 Momi 1st cut,
但黎左美國之後因為冇 momi, 而且佢又唔鍾意 oxbow...
於 ...

我依家兩溝T草比佢食...MOMI MIX KAYTEE (有雞碎禁多既蘿白乾)...比定一大堆佢....日頭唔肯食... 夜晚冇人理佢佢先死死氣食....佢比我daddy mummy 種壞曬.............

兔糧有三款以上....嘿嘿嘿嘿...禁放到發霉睇怕佢都係唔食......
禁你幾時番到離HK?
Hitan 2013-3-17 01:17:28 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-17 12:48 PM
我依家兩溝T草比佢食...MOMI MIX KAYTEE (有雞碎禁多既蘿白乾)...比定一大堆佢....日頭唔肯食.. ...

我個衰仔日頭都唔係好食野架...
基本上中午 12 點到下午 5:30 佢可以完全唔食野...
但 5:30 pm 打後佢打完幾個喊露之後就會開始食小小...
夜晚 9 點後先係佢不停食野既時候...
但零晨 2 點到朝早 7:30 佢又唔係點食...
日日如是...
所以似乎佢地開餐時間好有 patten...

我都覺得應該擺到發霉都唔食

所以諗住臨走前會比晒所有佢既剩餘物資比呢度個兔友協會...
希望啲兔唔會食到好似佢咁 picky 啦

我今個月尾就番香港喇
Twinklesin 2013-3-17 01:38:43 PM
Hitan 發表於 2013-3-17 01:17 PM
我個衰仔日頭都唔係好食野架...
基本上中午 12 點到下午 5:30 佢可以完全唔食野...
但 5:30 pm 打後佢打 ...

美國果邊無momi的嗎...因為我岩岩睇一睇momi原產地係usa
唔通剩係出口冇內銷~~

但係我果隻好似冇咩特定開餐既時間....
反正食唔飽就係度咬籠勁跑同勁跳...直到你有野比佢攝下牙拿....

禁你隻仔係美國買的?
muimuisze 2013-3-17 02:03:28 PM
Hitan 發表於 2013-3-17 06:16 AM
HaHaHa, 係呀!
不過你隻兔啲髮型都好犀利

我剛出咗單程機票機返加拿大, 到時再揾清楚那一間好, 再出單程回來咁就不會被我的回程機票限制了
Hitan 2013-3-17 10:43:48 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-17 01:38 PM
美國果邊無momi的嗎...因為我岩岩睇一睇momi原產地係usa
唔通剩係出口冇內銷~~

我初時見 Momi 個袋上面咁寫都以為美國一定有
但 Check 完之後發現原來係亞洲產品,仲好大機會係日本貨
我諗我地應該被呃左好耐

我個仔係我香港個舊老細唔要比我架
黎我屋企嗰陣得一個半月大
所以佢係香港土生土長

Hitan 2013-3-17 10:48:45 PM
muimuisze 發表於 2013-3-17 02:03 PM
我剛出咗單程機票機返加拿大, 到時再揾清楚那一間好, 再出單程回來咁就不會被我的回程機票限制了 ...

咁就好喇,希望你到時一切順利!
我番黎之後都會 update 個過程,希望可以比你參考下啦
Twinklesin 2013-3-17 11:09:29 PM
Hitan 發表於 2013-3-17 10:43 PM
但 Check 完之後發現原來係亞洲產品,仲好大機會係日本貨
...

係亞洲野....唔通被騙了..............
不過算啦-___-見佢都唔係好鍾意食momi d 草...
我諗我會買番kaytee T 草比佢...

禁佢番到離就要開始接受縮左水同冇後花園既屋企了
同埋要適應時差~...哈哈哈!
Twinklesin 2013-3-17 11:09:52 PM
Hitan 發表於 2013-3-17 10:43 PM
...

我諗我會買番kaytee T 草比佢...

禁佢番到離就要開始接受縮左水同冇後花園既屋企了
同埋要適應時差~...哈哈哈!
Hitan 2013-3-18 02:07:59 AM
Twinklesin 發表於 2013-3-17 11:09 PM
我諗我會 ...

不過我都覺得條友仔番到香港應該會超唔高興...
一定屎面好耐先會適應番...
所以我而家成日氹佢話番香港可以成日出街同佢啲兔朋友仔玩

Twinklesin 2013-3-18 10:09:30 AM
Hitan 發表於 2013-3-18 02:07 AM
不過我都覺得條友仔番到香港應該會超唔高興...
一定屎面好耐先會適應番...
所以我 ...

成日氹佢話番香港可以成日出街同佢啲兔朋友仔玩
佢鍾意去街街既咩....? 我覺得你係欺騙緊佢喎...哈哈
Hitan 2013-3-18 11:57:38 AM
Twinklesin 發表於 2013-3-18 10:09 AM
成日氹佢話番香港可以成日出街同佢啲兔朋友仔玩
佢鍾意去街街既咩....? 我覺得你係欺騙緊佢喎... ...

乜你咁架?? 篤穿人地...

不過其實我覺得佢都 ok 鍾意出街...
佢喺香港嗰陣已經成日同啲兔朋友出去跑草地...
而且我有時出街都會帶埋佢去...
等佢見識下世面兼習慣吓 traveling...
幾個月前我去旅行, 但因為搵唔到人照顧佢...
於是決定帶埋佢一齊去...
條友仔全程食得痾得...
係洒店房周圍行之餘, 仲要一隻兔獨霸一張洒店房大床...
仲要喺張床到散播屎旦霸地盤...
執到我死死吓

好彩佢啲尿會番廁所痾...
如果唔係我真係死得...

Twinklesin 2013-3-18 09:58:21 PM
Hitan 發表於 2013-3-18 11:57 AM
乜你咁架?? 篤穿人地...

比我識穿左喇!

禁好既帶埋佢去旅行...做你隻兔兔真幸福
有得去旅行 有得去街街 識朋友 有得去美國 有得訓酒店 獨霸一張床 有得周圍苛屎要你執 有得簡野食
有個雪櫃仔 有零食 有靚女主人攬住訓 (我睇左你另外果個短片, 哈哈)
睇離下世我要投胎做你隻兔兔了嘩哈哈哈
MIA 2013-3-19 06:47:11 AM
嗯!你平時點清潔塊大地毯㗎?
因為我好奇想知,哈哈
Hitan 2013-3-19 08:56:10 AM
Twinklesin 發表於 2013-3-18 09:58 PM
比我識穿左喇!

禁好既帶埋佢去旅行...做你隻兔兔真幸福

我都覺得做佢真係好 happy...
記得我之前仲喺香港嗰陣, 有次去左四日旅行留低左佢比屋企人睇...
雖然佢仍然 keep 住可以 24 小時周圍走...
但個衰仔好明顯知道我去左玩唔理佢...
於是發脾氣, 邊度都唔亂痾, 淨係跳上我張床痾尿示威...
最慘我屋企人竟然由得佢, 唔幫我換床單之餘仲懶醒咁幫我放張尿片喺底就算...
結果如是者連續幾日衰仔都喺我張床既同一位置發洩...
旅行後我返到屋企...
張床變左:
問我屋企人做乜搞成咁...
結果仲要比佢地怪責: "底你死呀, 夠膽留低個仔喺屋企自己去玩?!! 兔兔叻仔呀!"

到最後我仲要掉轉頭氹番佢!!!

好彩佢好容易就被氹...
而且果然係我番左屋企之後佢就冇再喺我張床痾尿...

所以話兔兔其實真係超醒目! 唔好睇小佢地...
Hitan 2013-3-19 09:11:36 AM
MIA 發表於 2013-3-19 06:47 AM
嗯!你平時點清潔塊大地毯㗎?
因為我好奇想知,哈哈

Umm... 市面上有啲洗地毯機...可以入冼潔精, 或者用熱蒸氣...
不過美國呢邊啲大型 supermarket 大部份都有得租黎用...
所以唔駛比錢買

快速發帖