1P 幣

有冇兔友住係竹園或黃大仙附近可以比D  a草或t草我...
比錢買小小都冇問題
因為我朋友岩岩係竹園附近汁到隻比人遺棄0既兔仔,依家甘夜又冇草買
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2013/03/27   晚上11點30左右我收到我朋友電話,佢話返屋企途中係竹園南邨華園樓樓下垃圾站附近發現被遺棄兔兔
我接到電話後就即刻落去,就接佐佢返屋企,

然後就清潔乾淨個籠同清潔佢身體,檢查埋佢身體
我問過垃圾站0既清潔工人,佢話已經放這左係到兩三日,本身有兩隻0既,一白一黑,但白色果隻有人泥拎佐,正返隻黑色係到

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
第2日就帶佐佢去睇醫生,醫生話兔兔皮膚、耳仔、牙齒、心肺功能都健康,只係眼睛有少少發炎,有少少傷風重有少少腸停。佢係男仔,醫生估計八個月大,體重1.08kg

多謝各位關心
MIA 2013-3-28 05:25:35 AM
idyidy 發表於 2013-3-27 12:23 PM
D兔兔點呀...冇事嘛....??

兔兔依家情況穩定,已經睇左醫生!
多謝關心....
MIA 2013-3-28 05:26:23 AM
hamster1013 發表於 2013-3-27 01:20 PM
其實, 你喺邊度執到隻兔兔?

我朋友係竹園南邨華園樓樓下垃圾站附近發現的
MIA 2013-3-28 05:29:06 AM
hamster1013 發表於 2013-3-27 02:59 PM
Mia發現咗幾日?? 佢嗰座嘅垃級房?

我朋友返屋企果陣經過垃圾站見到有個籠內有隻兔仔
MIA 2013-3-28 05:29:52 AM
hamster1013 發表於 2013-3-27 02:59 PM
Mia發現咗幾日?? 佢嗰座嘅垃級房?

係3月26號晚上11點30左右
MIA 2013-3-28 05:30:34 AM
raywong521 發表於 2013-3-27 03:09 PM
哇~d人咁賤架~拎去垃圾房都做得出,點解d人咁冷血架

真係唔明,d人點解做得出將d貓貓,狗狗,兔兔,有生命既野 ...

係牙,d人勁賤格
MIA 2013-3-28 05:43:40 AM
DomDomPig 發表於 2013-3-28 12:47 AM
痴線?垃圾房?EX主人枉為人囉
我之前去荃灣8號兔買野,個女仔同我講門口有人就咁放低隻兔仔起佢門口,不過 ...

發現隻兔仔果陣見到佢個籠內有少許野草(係行邊果d野草),有報紙(不過係濕左0既報紙),又有花朵之類0既野同埋有紅蘿蔔....仲有個兜(不過係冇水係入面),有好心人話有比水兔兔飲,不過兔兔整反佐,,,,
我朋友仲話係我未泥之前仲見到兔兔係到食d報紙牙,好陰公
食埋d甘0既野,整壞身體!
前主人好過份,,,,,吾要佢地又冇放低d牧草同食水係入面,仲有個籠跟本就吾適合兔兔用........
beebeerabbit 2013-3-29 08:26:10 PM
好在兔兔遇到你炸!!!
MonicaWong 2013-3-29 09:51:28 PM
感動! 兔兔好可愛~

有機會約埋一齊去玩!
raywong521 2013-3-29 11:19:36 PM
希望兔兔之後都健健康康~另外既白色兔兔,希望佢都會遇到好人家,唔會再遇到對兔地唔好既壞人啦
DomDomPig 2013-3-30 02:29:41 AM
好彩隻兔兔遇到你咋
你幫佢改左名未?
MIA 2013-3-30 04:08:05 AM
beebeerabbit 發表於 2013-3-29 08:26 PM
好在兔兔遇到你炸!!!

其實係我朋友見到先嘅,如果唔係我朋友打電話俾我,我都幫唔到隻兔兔!
MIA 2013-3-30 04:18:03 AM
MonicaWong 發表於 2013-3-29 09:51 PM
感動! 兔兔好可愛~

有機會約埋一齊去玩!

好牙,不過我家隻兔囡小白一出親街就好細膽好驚!
呢隻小兄台唔知怕唔怕出街呢?
MIA 2013-3-30 04:33:10 AM
raywong521 發表於 2013-3-29 11:19 PM
希望兔兔之後都健健康康~另外既白色兔兔,希望佢都會遇到好人家,唔會再遇到對兔地唔好既壞人啦 ...

如你所願,我都希望白色兔兔都會遇到好人家
MIA 2013-3-30 04:47:09 AM
DomDomPig 發表於 2013-3-30 02:29 AM
好彩隻兔兔遇到你咋
你幫佢改左名未?

其實係我朋友見到先嘅,如果唔係我朋友打電話俾我,我都幫唔到隻兔兔!
我都未諗到牙,有冇咩好名比D意見牙
不過佢就好鐘意咬人腳趾...
27號我帶兔兔去九龍動物醫院睇醫生Dr. Betty,到依家佢D乞痴都未好返,有奶白色物體係鼻窿,抹得走0既不過就吾多,打電話返去同醫生講得吾得咖?因為睇醫生當時未有奶白色物體,不過有打乞痴....醫生有開藥,不過依家未好返,有點擔心
花芝媽 2013-3-30 05:18:21 PM
D人扔兔仔扔動物出街   真係夠哂黑心   遲早有報應!!!!!!!!!

不過隻兔仔你打算點呀  你養埋佢@@?  好彩撞到你咋隻兔仔

快速發帖