1P 幣

有冇兔友住係竹園或黃大仙附近可以比D  a草或t草我...
比錢買小小都冇問題
因為我朋友岩岩係竹園附近汁到隻比人遺棄0既兔仔,依家甘夜又冇草買
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2013/03/27   晚上11點30左右我收到我朋友電話,佢話返屋企途中係竹園南邨華園樓樓下垃圾站附近發現被遺棄兔兔
我接到電話後就即刻落去,就接佐佢返屋企,

然後就清潔乾淨個籠同清潔佢身體,檢查埋佢身體
我問過垃圾站0既清潔工人,佢話已經放這左係到兩三日,本身有兩隻0既,一白一黑,但白色果隻有人泥拎佐,正返隻黑色係到

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
第2日就帶佐佢去睇醫生,醫生話兔兔皮膚、耳仔、牙齒、心肺功能都健康,只係眼睛有少少發炎,有少少傷風重有少少腸停。佢係男仔,醫生估計八個月大,體重1.08kg

多謝各位關心
DomDomPig 2013-3-30 08:57:46 PM
MIA 發表於 2013-3-30 04:47 AM
其實係我朋友見到先嘅,如果唔係我朋友打電話俾我,我都幫唔到隻兔兔!
我都未諗到牙,有冇咩好名比D意見 ...

打電話去問實唔得啦,始終兔兔有病要親身去比醫生睇睇好d。唉,e幾日天氣咁差,真係要保重身體。
改名呢,e樣野真係好難*\(^o^)/* 慢慢諗啦
MIA 2013-3-31 12:19:58 AM
花芝媽 發表於 2013-3-30 05:18 PM
D人扔兔仔扔動物出街   真係夠哂黑心   遲早有報應!!!!!!!!!

不過隻兔仔你打算點呀  你養埋佢@@?  好彩撞 ...

係牙,兔兔依家係我男友家,等佢好返後就會帶佢去做絕育,過一排就會帶返去我家...試下夾下我家囡囡
不過我都好多謝呢到各位兔友0既幫忙,因為果時都晚上11點幾,當時我係男友家,亦都係附近汁到兔兔,甘夜又冇草買...好在有各位兔友幫忙,真係好多謝佢地
MIA 2013-3-31 12:22:27 AM
DomDomPig 發表於 2013-3-30 08:57 PM
打電話去問實唔得啦,始終兔兔有病要親身去比醫生睇睇好d。唉,e幾日天氣咁差,真係要保重身體。
改名呢 ...

其實睇佐醫生咖拉,d藥都未食晒,我只係諗緊d藥對佢有冇效....有點擔心
DomDomPig 2013-3-31 03:22:28 AM
MIA 發表於 2013-3-31 12:22 AM
其實睇佐醫生咖拉,d藥都未食晒,我只係諗緊d藥對佢有冇效....有點擔心

噢,如果d藥冇效就唔好食啦,食壞兔兔啊
都係建議睇返馬醫生
BeBePig 2013-4-2 01:14:55 AM
好彩兔兔遇到你。
我想問九龍動物醫院個Dr. Betty 唔係返左澳洲咩。
已Dr. Ma都去左毛國界動物醫院到。你睇個個醫生得唔得,要唔要考慮改睇Dr. Ma
MIA 2013-4-2 01:42:46 AM
BeBePig 發表於 2013-4-2 01:14 AM
好彩兔兔遇到你。
我想問九龍動物醫院個Dr. Betty 唔係返左澳洲咩。
已Dr. Ma都去左毛國界動物醫院到。你睇 ...

其實我平時帶囡囡睇開梟士舟尼獸醫診所,諗住帶呢隻兔兔去果間到睇
Dr.Betty返澳洲?甘我就吾清楚,其實係DR.Betty睇過兩次,平時都係開梟士舟尼獸醫診所

快速發帖