1P 幣
天氣潮濕,兔仔舒唔舒服架~
你哋會唔會同兔仔梳多幾次毛毛(冇咁LUP)

尋晚行雷,你哋又會唔會用D野遮住個籠?(等佢見唔到D雷)
其實兔仔怕唔怕行雷?
我怕佢驚,放多咗草草入個籠,多D安全感~
MonicaWong 2013-4-6 09:19:24 AM
開冷氣及抽濕啦!  小心生蚤!
hh0 2013-4-6 11:16:04 AM 來自手機

太濕人都辛苦,開抽濕機保持乾爽

行雷閃電佢地唔怕,同平時一樣
4A-GZE 2013-4-6 11:39:02 AM
我隻囡好現實,一開冷氣就跳舞
raywong521 2013-4-6 01:05:46 PM
4A-GZE 發表於 2013-4-6 11:39 AM
我隻囡好現實,一開冷氣就跳舞

咁都幾可愛喎
raywong521 2013-4-6 01:10:47 PM
樓主你兔兔個籠放係好近門窗?所以兔兔會見到雷?

其實兔兔會有反應,你觀察下兔兔,就會知兔兔舒唔舒服~

兔兔唔鐘意潮濕,濕度太高,兔兔個身都會濕濕地,尋日既天氣,整日都要在兔兔既圍欄邊,開抽濕機

warm_warm 2013-4-6 01:57:35 PM
阿仔唔怕打雷,他自由行會自己搵一個舒適既位置

尋日真係勁濕,開頭開左冷氣,最後都頂唔順開埋抽濕機
DomDomPig 2013-4-6 03:09:11 PM
卒卒尋晚望住個天嚇到呆左呀唔食草,傻奸奸。我即刻放佢入房
開晒冷氣和抽濕機囉。尋晚真係好恐怖。
花芝媽 2013-4-6 08:34:26 PM
抽濕一定要開嫁啦 我琴晚都抽左2桶水呀..   但行雷落雨個D ..   佢都會驚    會依係籠 / 圍欄角落  
我慢慢行埋去摸摸頭話佢知唔洗驚 ..   直沖埋去佢仲驚XDD       等佢冷靜D先     
但我最多做到摸頭摸身 + 叫佢唔洗驚        我驚做得太多夏天到時又大風又大雨佢唔知點算好夏天好恐怖

我黑色隻兔仔見到另外一隻兔仔驚左陣   有反應自開始識驚  因為另外個隻周圍跑XDDD     好好笑  
all_loving_it 2013-4-7 12:46:20 AM

我屋企長時間開冷氣同抽濕機, 所以天氣潮濕對佢地影響唔大

我侏老板同總理唔怕行雷閃電, 長公主同豬腳薑好驚, 會痴實我, 唔肯走, 雖然總理唔怕, 但佢晚晚都慣左痴住我, 所以會走上床同我訓, 一到行雷閃電日, 有3只兔兔進駐, 兔爸就要訓聽
happyyuki 2013-4-7 01:19:22 AM
尋晚開住冷氣拉埋簾 , 但不停閃電都嚇到兔兔周圍跳, 跳上籠跳上床, 之後就痴住我對腳呆呆制制....
logyout 2013-4-8 12:29:29 AM
raywong521 發表於 2013-4-6 01:10 PM
樓主你兔兔個籠放係好近門窗?所以兔兔會見到雷?

其實兔兔會有反應,你觀察下兔兔,就會知兔兔舒唔舒服~

都叫近窗, 籠頂可見到雷的光~
fluffy 2013-4-15 08:01:58 AM
我隻兔兔一D都唔怕行雷...照瞓可也

快速發帖