我媽子尋晚抱起mo仔既時候
因為mo仔掙扎
而由佢既懷抱中跌左落地下
都有半個人身咁高
佢話mo仔一落地即時起返身並極速逃離案發現場
我返到屋企既時候
再仔細觀察mo仔一段時間
行路跳動都同平時無異(可以跳到上梳化)
食野便便都冇問題
我想請問咁多位
我係咪都帶佢去睇醫生check 一check會好啲呢?
會唔會第二日先會有問題出現呢?
由於我宜家返緊工
我冇辦法知道mo仔現在情況如何
不過今早一齊正常
與往日無異
raywong521 2013-4-10 03:00:01 PM
基本上驚既話都可以去check下,無事咪當比錢買個安心,順便body cheak~

不過,記得同伯母溝通下,就算今次無事都係好采,試過唔少兔兔咁樣一跌,會變成半身癱瘓,或跌斷手腳,或撞崩隻牙,做成咬合不正~始終唔係下下咁好采

freeling820 2013-4-10 03:11:10 PM
raywong521 發表於 2013-4-10 03:00 PM
基本上驚既話都可以去check下,無事咪當比錢買個安心,順便body cheak~

不過,記得同伯母溝通下,就算今次無事 ...

我話左佢架喇!
一聽到mo仔跌親嚇到我心都跳埋出黎
多謝你既意見
花芝媽 2013-4-10 07:21:25 PM

盡量兔仔想走佬 隻手都唔好放手     有D人一驚就會放手            用手扣一扣住佢頸(當然唔係用死力捏住佢啦)     禁一禁控制好佢      等佢唔好左右另先      仲要禁好佢個PAT PAT  兜住佢         
跟住自己''貓''低   咁樣就想真係比佢走到佬  都好近地面

跌親真係可大可小嫁     

快速發帖