del

zzeta625 發表於 2013-04-12 21:22|只看該作者|倒序瀏覽|打印

deldeldeldel

wesky 2013-4-12 11:44:01 PM
zzeta625 2013-4-13 04:02:15 PM
爸爸係獅子兔
hh0 2013-4-14 03:54:48 PM
都係留意下兔媽有無照顧BB
zzeta625 2013-4-14 06:29:26 PM

有,我見佢都肯照顧D bb 而我都會幫佢手,抱住媽媽放d bb 喺佢肚度食奶,不知幾甘乖無亂郁添四隻bb仲好健康添
all_loving_it 2013-4-18 08:57:46 PM
zzeta625 發表於 2013-4-14 06:29 PM
有,我見佢都肯照顧D bb 而我都會幫佢手,抱住媽媽放d bb 喺佢肚度食奶,不知幾甘乖無亂郁添{:3_11 ...

希望你可以等兔BB斷奶之後同BB六個月大既時候同佢地全部去做絕育, 為左兔兔既健康唔好再繼續比佢生落去, 謝謝及萬分感激!
all_loving_it 2013-4-18 09:06:36 PM
zzeta625 發表於 2013-4-14 06:29 PM
有,我見佢都肯照顧D bb 而我都會幫佢手,抱住媽媽放d bb 喺佢肚度食奶,不知幾甘乖無亂郁添{:3_11 ...

另請三個月要將兔兔同爸媽分開, 唔可以一齊玩同住 (即係要分籠住), 因為三個月已經有繁殖能力

佢地同人類唔同 (鐘意亂倫既人除外), 兔兔就算係父女, 母子, 兄弟姐妹一樣會照UN, 只要兔兔一旦交配, 命中率係99.9%, 一胎可以有4至6只, 仲有0.1%就係兔兔其中一只係無繁殖能力

快速發帖