all_loving_it 2013-4-17 11:22:57 PM
我真係好憎好憎將動物隨意棄置同明知自己無能力照顧但又唔同兔兔絕育仍然比兔兔任意繁殖, 跟住生出黎之後又唔要佢地, 真係好離譜, 依類既行為根本漠視生命既價值, 唔識珍惜同尊重兔兔, 自私到不得可了
貓仔兔 2013-4-17 11:49:01 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2013-4-17 11:22 PM
我真係好憎好憎將動物隨意棄置同明知自己無能力照顧但又唔同兔兔絕育仍然比兔兔任意繁殖, 跟住生出黎之後又 ...

我都好憎呢啲人,仲有就係嗰啲養得衰嘅人,如兔仔有病唔同佢人睇Dr.唔俾飽草佢食,俾個好細嘅籠困兔等等等等嘅人…
raywong521 2013-4-18 12:04:38 AM
唉.....希望兔兔會有人接收,搵到會愛錫兔兔既人

希望個無良主人,第時老左,無能力照顧自己果陣,比d仔女掉返出街
firen_freeze 2013-4-18 12:00:11 PM
我對兔協做法有啲唔開心,報警送去漁記咪即係推佢地去死?!
有冇必要呢?雖然知道佢地有好多兔兔要去照顧,但咁樣做法就唔係佢地宗旨了
raywong521 2013-4-18 01:59:20 PM
firen_freeze 發表於 2013-4-18 12:00 PM
有冇必要呢?雖然知道佢地有好多兔兔要去照顧 ...

其實我心底裡面都有諗過同樣既問題.......但係講返轉頭,若果無人遺棄,又點會攪出咁多問題.........

我又試下企起兔協果邊諗.....若果每個人都係咁樣掉起街就算,兔協就不斷收既話,可能就會對所有兔兔都唔公平,無空間,無金錢,無人照顧,拉低晒所有水平.........

由寵物兔,變成棄兔巳經夠慘,棄兔都仲要分好唔好采,好采既可以到兔協慢慢等人領養,唔好采既就而家咁................唉.......
KARYLIN 2013-4-18 06:26:22 PM
睇到依D新聞真係好唔開心....
all_loving_it 2013-4-18 09:12:23 PM
貓仔兔 發表於 2013-4-17 11:49 PM
我都好憎呢啲人,仲有就係嗰啲養得衰嘅人,如兔仔有病唔同佢人睇Dr.唔俾飽草佢食,俾個好細嘅籠困兔等等 ...

深表認同
all_loving_it 2013-4-18 09:13:32 PM
firen_freeze 發表於 2013-4-18 12:00 PM
有冇必要呢?雖然知道佢地有好多兔兔要去照顧 ...

希望你可以明白兔協係動物慈善機構, 但佢地唔係萬能
深紅蒼月 2013-4-18 11:15:05 PM
all_loving_it 發表於 2013-4-18 09:13 PM
希望你可以明白兔協係動物慈善機構, 但佢地唔係萬能

我都覺得兔恊係做得正確 如果接收 只會招來更多無良主人棄兔在兔恊
Insomniahk 2013-4-19 04:41:19 PM
旺角就真係難生存
要識塔地鐵

快速發帖