我平時習慣一起身就會熄冷氣1~2個鐘,因為岩岩起身會覺得好凍!
話說我今朝一早起身又熄左冷氣跟住刷完牙洗完面就開始汁屋…
汁汁下聽到房有D嘭嘭聲我就入房睇啦,原來QQ不停亂咁跳,跳到D野亂哂!
我仲以為佢覺得我唔理佢,我開籠汁返好哂D野跟住比野佢食又再繼續汁屋,
安靜左10分鐘左右佢又跳過仲咬爛左條毛巾!!!

我就好好奇…因為QQ平時係唔會咬佢自已嘅任何野(P.s佢自已嘅野)

跟住我就抱佢出黎睇下佢做咩啦…發現佢有小小鼻水,,,我再睇下個室溫計係23.6度囉
我見佢發哂脾氣又有鼻水我就開返冷氣,佢即刻乖哂扒左係度
最衰我尋日用完d冰種又冇雪返
之後我繼續汁屋,諗諗下如果聽日佢又唔比我熄冷氣我咪凍死…所以我拿拿聲雪返D冰種比佢聽日用!!!

smallsuishan 2013-4-25 08:44:16 AM
其實兔兔有機會係唔鍾意而家既天氣
而家既天氣有時熱 但係長期都潮濕

如果係潮濕你用雪種都係解決唔到問題~~
同埋多留意兔兔既情況... 呢D天氣最易病
all_loving_it 2013-4-25 07:56:30 PM
而家咁既天氣唔開冷氣兔兔真係好辛苦, 佢好慘囉

天氣又熱又潮濕, 你用冰種一樣起唔到咩作用

如果你起身覺得凍, 可以著多件三, 有咩可能會凍死
rannes.qq 2013-4-25 11:50:08 PM
smallsuishan 發表於 2013-4-25 08:44 AM
其實兔兔有機會係唔鍾意而家既天氣
而家既天氣有時熱 但係長期都潮濕

我屋企唔會點潮濕架!我有個濕度計,長期都唔過60%
因為一濕d嘅我d皮膚比兔兔仲易唔舒服
只要我比雪種or開冷氣佢就乖哂
rannes.qq 2013-4-26 12:01:59 AM
all_loving_it 發表於 2013-4-25 07:56 PM
而家咁既天氣唔開冷氣兔兔真係好辛苦, 佢好慘囉

天氣又熱又潮濕, 你用冰種一樣起唔到咩作用

我屋企有3部冷氣長開架,就算我熄左自己房果部都仲有我屋企人開緊,點都會吹到過黎
我熄左冷氣2個鐘我間房都有23度就可以想像未熄冷氣嘅話我間房會有幾多度
我屋企keep 住有20度又點會令兔兔覺得辛苦?
我都只係熄左冷氣一陣!室溫都仲有23度呀
另外我唔會比室溫低過24度,因為我都會好熱
all_loving_it 2013-4-29 11:14:42 PM
rannes.qq 發表於 2013-4-26 12:01 AM
我屋企有3部冷氣長開架,就算我熄左自己房果部都仲有我屋企人開緊,點都會吹到過黎
我熄左冷氣2個鐘我間 ...

你自己都識話qq係投訴, 既然係投訴, 即係有不滿, 如果兔兔真係覺得舒服就唔會有依d舉動囉
hh0 2013-5-1 07:38:57 AM
兔兔俾你寵壞了,咁識嘆!
rannes.qq 2013-5-1 11:42:07 AM
hh0 發表於 2013-5-1 07:38 AM
兔兔俾你寵壞了,咁識嘆!

冇辦法啦,鬼叫我愛佢咩

快速發帖