1P 幣
請問大家有無試過抱兔兔時佢掙扎,之後放返落地佢好似係到震咁啊?

我隻素素係混侏仔來的,宜家4個幾月大,最初養佢時,兔協義工提我要日日都抱佢,如果唔係大個唔俾人抱的了。
我一直keep住晚晚抱佢半個鐘,但佢宜家開始大個,成日抱既時候就逃跑,走返入籠,仲試過咕我,又咬我衫袖

尋晚試下企係到抱佢,開頭抱得好地地,勁乖架....點知突然間係咁掙扎,抓到我隻手紅哂,我又好驚佢咁高跳落地會受傷,之後放返佢落地,佢去返佢個"小花園"到就伏係地到休息,但就好似好驚咁係咁震,我諗住摸返佢呵下佢,佢就跳返入籠
幾分鐘後,我諗住餵佢食2粒糧tum返佢,點知我都未開到個食物袋,佢已經好精靈咁企係到一臉天真咁望住我等食,真係俾佢激死

想問其他兔友,有無兔兔試過驚到震咁架? 混侏仔係咪真係唔like人抱架? 我仲試唔試抱佢好啊?佢宜家日日係廳做自由行,周圍霸地盤,係咁左索索右索索

送上素素近照2張,比起買返黎時已經唔同左好多,由bb素變左做紳士素
DSC_1080.jpg DSC_1046.jpg

DSC_0096.jpg 不過是2個月前,素素仲係成個bb咁,好細粒的

花芝媽 2013-4-26 08:09:15 PM
一睇個樣就知道一定好百厭XDDD    你幫佢按摩下  按摩完比野佢食下  讚下佢  一步一步黎     慢慢佢覺舒服又知有野食就會癡住你XD

其實細個抱真係好過大過抱 XDD  
DomDomPig 2013-4-27 12:29:56 AM
我隻卒卒既情況同你一樣 抱下走下又震下。
我由得佢啦,最馬要佢開心
Sandycheung1130 2013-4-27 09:52:25 AM
你無講錯...佢真係好百厭,尋晚唔知幾時咬斷左條電話線
我會試下同佢按摩再TUM下佢,但佢次次都係食完即閃咁,無佢乎
你地通常點同佢按摩架,佢細個時細膽,我成日放佢係手提籃之後坐係SOFA同佢玩,點摸點按都得
宜家就成日走頭lor,特別係按佢肚仔時...所以我只係摸下背就算lu
freeling820 2013-4-29 02:00:45 PM

我mo仔都係唔俾人抱
我採取放任主義由得佢周圍玩
最緊要佢開心就得喇{:soso_e113:}
yancyan520 2013-4-29 03:03:15 PM
哈~我八妹原本都係唔鍾意俾人抱
但係我呢個任性既主人堅持一日一抱
雖然每次既時間最多都係得五分鍾
而家習慣左 如果o個日無抱佢 佢會眼甘甘望住我想抱咁架
Sandycheung1130 2013-4-29 04:28:07 PM
如果o個日無抱佢 佢會眼甘甘望住我想抱咁架

我都好想有咁既一日 我會努力既!

快速發帖