今日一早帶左兔兔去Dr.ma度磅重,我都知佢出街會好驚…
點知個磅好壞唔壞今日先黎壞,但係兔兔又要磅重滴藥,唯有帶佢出去磅啦!
好平安咁返到屋企滴完藥我就比佢全屋玩陣先啦,佢冇啦啦跳左上籠頂,
我諗住佢去抱返佢落黎…點知見到佢個頭側左小小,鼻又濕哂!
我即劑抱佢落黎,拎紙巾睇下佢鼻D水係咪黃色同埋係咪側頭,
用紙巾印左D水又唔係黃色,用手摸又冇痴泣泣,但個頭仲係側呀!
但我望真D,頭先好似唔係側依邊架喎!我心諗:唔通我記錯左!
我放兔兔落地睇下佢行唔行到,點知佢好像彈弓咁一跳跳左上張床再跳上張枱,
我見佢定左再望下佢個頭,又側左去第2邊!
原來佢只係側側地個頭黎望我,但我都未係好放心,所以繼續望住佢玩,
望左成個鐘,最後結論係………
佢鐘意望高嘅野果陣側住黎望…跑果陣好似支箭咁仲好直好穩陣,跳高更加服左佢!
好彩我間房地下有哂軟墊,同埋佢一跳高我就跑去抱返佢!
我後來再摸個鼻仔已經冇再濕!
真係比皇帝嚇到腳都軟,呀媽我心血小呀!唔好嚇我啦!
wesky 2013-4-29 05:17:20 PM
心血少啲都唔得
freeling820 2013-4-29 09:58:56 PM
HAHA...心血少...
我MO仔頭先一路DUM地一路跑又一路跳
我都俾佢嚇餐死
以為有啲咩危險野
rannes.qq 2013-4-29 10:25:51 PM
wesky 發表於 2013-4-29 05:17 PM
心血少啲都唔得

一睇到佢側左頭果幾秒我真係成個人呆左個心離一離呀
rannes.qq 2013-4-29 10:33:05 PM
freeling820 發表於 2013-4-29 09:58 PM
HAHA...心血少...
我MO仔頭先一路DUM地一路跑又一路跳
我都俾佢嚇餐死

做兔爸兔媽真係心血小都唔得,一個好可愛嘅動作都會嚇到暈

快速發帖