我星期四就要接熊仔BB回家了,現在屋企都有可以暫住既籠同食物

不過我想買個好少少既籠,其實睇中左PET-HOME雙層籠,諗住兩層比晒佢,不過個籠又好似大左少少,而且有人話好易整爆d膠,上次行petshop都聽到人咁講,咁咪好唔耐用囉?
另外,我又睇中ab雙子籠,諗住抽起中間既隔網,不過會唔會細左d?不過我睇全部都係直紋鐵枝,好好,一定咬唔到
而且,我又有少少想用玻璃缸喎,因為好似靚好多,同埋安全好多,因為佢一定咬唔到籠,又唔會爬上爬落跌親,又易清潔,唯一就係重同易打爛

所以呢,我想問下大家用咩養熊仔架?又覺得邊個籠好d呢?
我又唔可以用太大既籠,最大可以接受都係pet-home架喇

呢隻係我將會帶返來既熊仔呀:023:

檸啡 2008-10-28 11:10:29 AM
雖然未養過熊仔鼠...
我諗AB雙子籠同MR-320都OK
但玻璃缸的話...我寧願用大膠箱
起碼大細自己揀,又易搵...同埋輕身好多!! <<依個係要點
hh0 2008-10-28 10:20:41 PM
我用緊pet home雙層
熊仔識去廁所就咩籠都得, 夠大就可以
未識去週圍尿尿, 就ab好過pet home
因為拆籠清潔同換墊料方便d
琳b” 2008-10-29 02:09:06 AM
我之前都係用pet-home 3層籠,,

但中間o個層實在太細,,

細到我用尼養細鼠都嫌細=口="

同埋好難洗,,

二三樓o的貓砂又會跌晒出街....

我有個新choice,,
o係mk q兔門口咪有個"一屋兩伙籠"o既,,
唔連管只係$85,,
雖然冇藍藍o個個咁大,,
但四四方方,,慳位好用,,

我隻熊仔係bb先可以用呢個轉同個二樓,,
如果大熊仔就唔可以用架喇,,
自己再diy啦

呢張已經係之前影架喇,,

post左o係uxxxts,,

而家換左個wild 17cm大轉轉,,

仲加左條木梯o係廁所,,

總之就係大執位啦,,

p.s.樓主隻鼠好細隻~好似我以前o的bb咁xd

仲有隻色好純好靚女XD
Vicky 2008-10-29 09:37:22 AM

回復 # 的帖子

我都有諗過你呢個籠呀,我都去睇過,不過我覺得佢既二樓好似好易跌落街咁,我之前用ALEX小公主養果隻鼠鼠就成日跌落去,如果我用,會折左個二樓,不過因為係橫紋,所以又會爬鐵枝,又好大機會咬籠呢

如果用PETHOME二層果隻,係咪上下兩層都會一樣咁大,唔會好似中間果層細左咁架?

ANYWAY多謝你比咁多意見我
aR婷 2008-10-29 03:29:21 PM
點解要咁拎住你ge鼠鼠ge...??:026:
蕉仔 2008-10-29 07:28:20 PM
你係咪同tin wing yeung買架@@?
我都係 星期6去拎喇XD
同你果隻好似..

我都仲未知買咩籠好
宜家個籠太細! 唔arm熊仔鼠用
我本來諗住買mr-320  但唔知夠唔夠大-v-

stephen28 2008-11-7 06:26:37 PM
我 覺 得 ab 雙 子 好 岩 熊 仔 鼠 啊 .3.
chiachingman1 2009-8-22 07:30:13 PM
:用Pet Home 倉鼠籠 - 三層,幾好用:010:
Siu§桃 2009-8-27 04:00:08 PM
你不如用wild380//381 la
幾好用
不過貴D lor
380要158//381要178
你去i love都有架
不過你最好打電話問下有無貨
我之前去成日無貨- -
我成日見你係UXXXts D post

快速發帖