兔新聞

wesky 發表於 2013-05-20 19:03|只看該作者|倒序瀏覽|打印

【本報訊】旺角塘尾道香港兔友協會,昨報稱發生虐畜事件....
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130520/18265225

有冇人知咩事?
raywong521 2013-5-20 07:46:03 PM
咁曲折離奇?其實,棄兔比人虐畜過,梳忽照顧,我諗一d都唔出奇......

睇兔協既兔兔故事,大把無良飼主,今次要報警,真係唔知內裡有咩事?
Suzanne 2013-5-20 10:30:24 PM
raywong521 發表於 2013-5-20 07:46 PM
咁曲折離奇?其實,棄兔比人虐畜過,梳忽照顧,我諗一d都唔出奇......

睇兔協既兔兔故事,大把無良飼主,今次要 ...

棄主屋企仲有兔, 由於該棄兔情況非常惡劣,所以有理由相信棄主屋企的兔仔都可能遭此對待,所以才報警。并非話隻棄兔死左先報警~
raywong521 2013-5-21 03:03:14 AM
個棄主屋企仲有兔兔...........天啊~呢d人係咩心態啊?真的把兔兔當成玩具嗎?玩到就死就唔要?定係做好心,比兔兔最後既日子送去兔協,過得安樂點?

希望他家中的兔兔,或其他動物,不會再落得這樣的境況

巳走的兔兔或其它動物,都希望能夠安息,得到平安~
wesky 2013-5-21 08:02:09 AM
Suzanne 發表於 2013-5-20 10:30 PM
棄主屋企仲有兔, 由於該棄兔情況非常惡劣,所以有理由相信棄主屋企的兔仔都可能遭此對待,所以才報警。并非 ...

RIP...
cc227 2013-5-21 02:13:19 PM

真不敢相信有人養的兔兔可變成這樣!!
願兔兔安息, 在彩虹橋開開心心
wesky 2013-5-21 06:53:48 PM
cc227 發表於 2013-5-21 02:13 PM
真不敢相信有人養的兔兔可變成這樣!!
願兔兔安息, 在彩虹橋開開心心 ...

.... 搞到咁...
warm_warm 2013-5-22 06:38:06 PM
兔兔真係好可憐!!!
d衰人一定一定有報應!!!!!!
願兔兔係天家永遠幸福快樂咁生活!!!
願再無動物被虐待!!!
kwan104kwan 2013-5-22 09:17:35 PM
DomDomPig 2013-5-25 08:58:54 PM
RIP

快速發帖