我屋企有養兩隻兔兔,一隻健健康康肥肥白白,另一隻係長期病患的體型瘦削本人8月8日會離開香港,過去泰國搞證件,不會帶牠們去,因為泰國真係好熱好熱,所以幫兔兔揾寄養地方

兔協有寄養服務,打去問過,兔協話長期病患嘅兔兔一定要有醫生出嘅健康證明書證明唔會有傳染性才可俾有病嘅兔兔入住,我有問過Dr.Hugh's,呼吸道感染根本無可能無傳染性,我個心好慌,點算好?
醫生很好,佢話佢地係無寄養服務,但我呢個個別例子,可以將有長期病患嘅兔兔放係Dr.Hugh 's診所,當(每一日200)住院咁計,
講返兔協果到先,咁我果隻健康嘅兔兔就可以放係兔協寄養,想問下大家有冇試過把兔兔放係兔協寄養?感覺如何?
兔兔住係兔協期間有冇咩問題出現,住完後有無咩唔舒服?
all_loving_it 2013-6-14 07:51:26 PM

幸好兔協有個要出證明既要求

兔協既做法非常正確同負責, 本人非常支持!
LittleBunny 2013-6-19 07:49:59 PM
有呼吸道感染除左診所, 應該無寄養中心收啦, 萬一感染埋其它動物, 實被人投訴死
MIA 2013-6-19 09:10:58 PM
LittleBunny 發表於 2013-6-19 07:49 PM
有呼吸道感染除左診所, 應該無寄養中心收啦, 萬一感染埋其它動物, 實被人投訴死
...

我諗你應該誤會佐!我意思係我家另一隻健康嘅兔兔係兔協到寄養!兔協環境同埋衛生方面好唔好,想各位兔友講下,俾啲意見,分同埋享下自己嘅兔兔係兔協寄養嘅經驗!
而另一隻有呼吸道感染嘅兔兔,我一定會放係獸醫診所到寄養,因為我都知係得呢個辦法
MIA 2013-6-19 09:15:33 PM
all_loving_it 發表於 2013-6-14 07:51 PM
幸好兔協有個要出證明既要求

兔協既做法非常正確同負責, 本人非常支持!

好彩一早問清楚兔協

快速發帖