我家小兔(CLOUDY)剛10個月大,女生。
想幫它找個男朋友仔...

crystal55445 2013-6-24 10:18:50 PM
我唔認貼圖
fish128 2013-6-24 10:21:22 PM
我仔仔絕育了,冇緣識女友。
crystal55445 2013-6-24 11:22:33 PM
crystal55445 2013-6-24 11:24:32 PM
寵物名稱:  獅獅
種  類:  兔仔
品  種:  獅子兔
毛  色:  啡色
性  別:  男
生  日:  2013-04-20
all_loving_it 2013-6-25 12:37:22 AM
cheesi 發表於 2013-6-24 09:40 PM
我已經有準備喇。也有朋友有經驗教我。現在就差找到合適對象。

你有準備, 咁借問聲你有問過兔兔願意飽受痛苦去為你完成心願嗎?
MIA 2013-6-25 01:10:53 AM

20130625_010633.jpg 20130625_010144.jpg 20130417_173238.jpg IMG-20130421-WA0008.jpg IMG-20130421-WA0013.jpg

個鼻窿附近都係白色的,哈哈

MIA 2013-6-25 01:37:26 AM
不過我隻兔兔(男仔)前日已經做佐絕育了
衰仔(00) 2013-6-25 08:46:22 AM

吾該你吾好甘自私喇...你知吾知你想佢地生一次有咩後果丫?
你俾佢地生一次等同傷佢一次!!!兔兔生一次好傷佢身體架!
吾該唔好因為自己想而拎兔兔條命黎較飛!
wesky 2013-6-25 09:52:56 AM
要知道兔兔一胎可以生十隻,金錢係基本,每月駛幾千不等,有病花費更多,最重要係照顧佢地嘅時間、心機、放棄大部份工餘私人時間等。希望你真係有「準備」,而非只要其中一兩隻,其它就棄養
Suzanne 2013-6-25 11:32:09 AM 來自手機
又真係有人陪你癲! 你自己係咪真係清楚知道曬兔仔一胎幾個?你係咪會養曬全部呀?養曬全部要幾多地方,金錢,時間同心機呀?佢哋大個就要全部絕育,你係咪有能力幫至少五隻兔兔安排絕育呀?!

香港地就係有太多如閣下等無知又自私嘅人,兔協同spca 先至收極棄兔都有!最令人心寒嘅係,你當你隻兔係女,但佢個阿媽因為自己嘅變態想法就隨便搵男兔配種!!!
kongmayu 2013-6-25 05:13:58 PM
姐弟戀啱唔啱?我個仔2個月咋~XD
不過都係講下笑啫~其實上面各位大大講得啱,生小兔真係好大責任
我其實都想經歷下生小兔嘅過程同喜悅,但兔兔一胎起碼四隻,我一定養唔到,咁特登生出嚟又要即刻送養又有乜謂呢?盞兔兔辛苦,小兔又好脆弱好易養唔大,樓主不如認真諗下先
MIA 2013-6-25 09:56:31 PM
其實無必要令兔兔懷孕,因為佢又辛苦你又辛苦
快D帶佢去做絕育仲好過啦
yinyin19940 2013-6-26 03:14:19 AM

中肯講句
呢家系佢生 唔系妳生,
所以唔好將自己想擁有佢既下一代而去為佢繁殖

邊度有兔友唔想見到家兔兔既子孫
We want it.
但我地作為主人應該有判斷力點樣令到兔兔可以長命百歲 健康好安詳咁離開.

利申:我媽媽都想我家兔兔會留後(留有後代) 但我講解會之後 佢都好明白
19歲學生妹!
s081051 2013-6-30 12:43:30 AM
wesky 發表於 2013-6-24 04:37 PM
未絕育唔好諗,一見就un un,99% 中招

100%i think
jonechung16 2013-7-23 02:01:21 PM
我的是獅子兔, 1歲的了, 諗住同佢絕育, 你會否考慮?

快速發帖