呢幾日接左熊仔鼠返屋企喇,不過佢超驚人的,我買左個PET-HOME兩層籠比佢
但係而家好想快D買間屋仔比佢呀
不過佢仲好細個,我又唔知佢最大可以有幾大
所以想問下各位,市面有邊D屋仔FOR熊仔鼠係幾好用?又放得落我個籠到?
因為我怕太大放唔落呀
大家可以分享下嗎?
hh0 2008-11-4 12:49:43 AM
我都係用pet home雙層, 一隻熊仔住, 用左樓上個外掛浴室做房
隻鼠中意由地下搬d墊料上2樓間房, 之後捐入去訓
擺少間屋就多d地方走動

tsac_ever 2008-11-4 06:06:51 PM
我覺得呢兩間屋仔個size都ok~~
間瓷屋個門口好似好細咁~~~
但係裡面都幾大~~~

lui_719 2008-11-4 08:22:52 PM
原帖由 Vicky 於 2008-11-3 11:20 PM 發表
呢幾日接左熊仔鼠返屋企喇,不過佢超驚人的,我買左個PET-HOME兩層籠比佢
但係而家好想快D買間屋仔比佢呀
不過佢仲好細個,我又唔知佢最大可以有幾大
所以想問下各位,市面有邊D屋仔FOR熊仔鼠係幾好用?又放得落我個籠 ...

我都有養熊仔鼠!我個隻差唔多3個月大!
我都用緊綠色個間....幾岩佢用!
佢最大有1隻手板咁長
Vicky 2008-11-4 10:24:50 PM
原帖由 hh0 於 2008-11-4 12:49 AM 發表
我都係用pet home雙層, 一隻熊仔住, 用左樓上個外掛浴室做房
隻鼠中意由地下搬d墊料上2樓間房, 之後捐入去訓
擺少間屋就多d地方走動

我都係用呢個籠,不過唔知係咪我放野食個位唔近個外掛屋,佢都唔多鐘意入去既
不過就算走過門口,都係唔會入去,就算我放D有尿味既木糠,佢都係唔入去.......=.=唉
佢成日就當左隧道係佢間屋,成日係果到訓,係果到食,又擔晒D木糠入隧道
所以我先好急買間屋仔比佢呀
但係我想問下呢,綠色果間呢,係咪有兩個SIZE架?
因為我平時見到果D好似真係好細間,好似只係夠普通倉鼠訓咁既
但係如果熊仔鼠用,咁佢咪要彎住個身咁訓囉?

其實我隻熊仔鼠仲係超級驚人呢
我諗買間屋仔比佢會好好多
仲有點訓練佢地去廁所好呀?
我本來想用間外掛屋仔架,不過佢連入都唔肯入呢.......
hh0 2008-11-5 12:02:45 AM
【細賢】 2008-11-5 02:23:31 AM
我都用緊pt 2層籠,,"

可以買個樹樹屋比你隻熊仔都得,,"

實夠佢入去..我fd都係咁haha

快速發帖