新組合

hh0 發表於 2013-07-30 21:31|只看該作者|倒序瀏覽|打印

自從佢地一齊住之後,除左各自隊草,其餘時間都鍾愛痴埋一堆
image.jpg image.jpg image.jpg

sweet0122 2013-7-30 10:17:43 PM
佢地感情真好!
3隻都好可愛
hh0 2013-7-30 10:22:58 PM 來自手機
係架,後生果隻好照顧2老,勁鍾意幫2老lam臉!
kwan104kwan 2013-7-30 11:55:03 PM
真好!

恭喜晒!
crystal55445 2013-7-31 01:30:00 AM
超可愛
kawa0718 2013-8-2 02:45:19 PM
幾大叮佢地?
yinyin19940 2013-8-2 07:53:12 PM
好正呀快D影佢地D肉照出黎
hh0 2013-8-2 10:36:56 PM 來自手機
kawa0718 發表於 2013-8-2 02:45 PM
幾大叮佢地?

灰白色混侏仔,7歲半
啡白貓貓兔囡,6歲半
全白喜瑪仔,3歲
睇唔睇得清楚係邊隻呢!
kawa0718 2013-8-2 11:56:21 PM
好開心好溫馨咁..
我買左隻賓尼番屋企.一星期..女仔尼
我比零食佢又唔理我..
摸佢又唔鐘意...
按摩...咩力度都好都抗拒..
摟一摟佢又係咁踢腳...
幾溫柔...軟硬都好都唔多鐘意咁...
放出尼仲衰....即刻番入去..
唔番入去都唔會周圍探索..
我個人覺得隻兔仔好孤僻..
請問有咩心得..解救方法/__\?
hh0 2013-8-3 12:26:57 AM
kawa0718 發表於 2013-8-2 11:56 PM
好開心好溫馨咁..
我買左隻賓尼番屋企.一星期..女仔尼
我比零食佢又唔理我..

一星期咋,比D時間佢適應,無須急於抱佢摸佢,兔兔亦有不同性格,現階段係互相了解。
先觀察,到佢警覺性戒心少左自然唔會抗拒你,甚至喜歡你摸佢頭仔。
好似我另外一隻兔仔(金仔),原來佢好中意人摸佢頭,但唔中意掃背,如果由頭掃落pat pat佢會走開,相反淨摸頭仔佢會企定定,好笑係如果我摸佢下巴,佢一定會將個頭越放越低,將個頭鑽去我手板下面,要我摸佢個頭!
慢慢來,先了解你隻兔兔既性格,太熱情嚇親佢,愛心佢地係 feel到的,加油!
kawa0718 2013-8-3 02:42:18 AM
我諗我的確心急左d
係咪唔好放佢出尼住好
貓仔兔 2013-8-19 12:20:43 PM 來自手機
好幸福呀!我都想養多隻陪壞蛋兔…但又擔心唔夾兔…
hh0 2013-8-19 08:01:32 PM
想養多隻之前預左唔夾先,我新來既兔都係分開養左大半年,
有機會試下bond,一bond 即成,所以可以3隻一齊住,當bonus了
還肥仔一個公道 2013-8-28 03:34:24 PM

我隻兔仔...比呢間醫院拖延時間...最後死左....仲唔肯認錯.....
請求各位爸爸媽媽去我post度發言...
http://petkd.net/thread-24476-1-1.html

萬分感謝!!!!
Debby 2014-1-11 01:42:55 AM
想問下樓主, 我家的DEBBY 仔係侏儒兔, 來左我地屋企有四個幾月了, 佢一歲零兩個月大, 男仔來的。我地打算養多一隻男仔侏儒兔, 年紀細過DEBBY 仔少少, 但好擔心佢地兩個會打交同埋相處唔到。請問樓主有無咩心得 / 辨法可以將夾埋一齊住呢?

快速發帖