有冇兔爸媽有此經歷?我心好沉重…… 好難面對。
wesky 2013-8-24 01:17:00 PM
Oh...我波波耳仔生过
手術有用嗎?
eggegg990 2013-8-24 01:24:06 PM 來自手機
Dr.tiger話亞囡要做開胸手術、香港未有兔爸媽願意做此類手術,因風險極高。
eggegg990 2013-8-24 01:30:47 PM 來自手機
醫生預計佢最多得兩、三個月命。唔需要帶佢去見佢、只要來電配藥。因再帶去大圍路程遠會令佢受壓而休克。
eggegg990 2013-8-24 01:42:31 PM 來自手機
到咗現在我可做到嘅嘢唔多、我只希望佢可以舒服d過e段日子囉!有時見佢辛苦呼吸、我個心好痛,餵佢食靈芝、人蔘、蜂蜜等。其實都唔知有冇幫助,雖然有人話我儍,但係我真係唔知可以做d咩????
eggegg990 2013-8-24 02:06:31 PM 來自手機
講一講我囡發現此病嘅病徵:起初飲水少、食嘢都少咗、發現呼吸開始困難、後來唔肯自願去飲水、用針筒餵佢飲時肚子發出怪聲。其實佢吞食己有困難,因個肺已經開始迫着食道。
wesky 2013-8-24 02:11:52 PM
我都唔知講咩好
俾佢舒服地過埋呢段日子, 或許對佢最好
做你認為應該做的, 有咩想做而又未做就做埋佢, 珍惜每一日
人地講咩不需介懷, 靈芝、冬虫草我都有幾樽俾波波食既
eggegg990 2013-8-24 03:00:00 PM
wesky 發表於 2013-8-24 02:11 PM
我都唔知講咩好
俾佢舒服地過埋呢段日子, 或許對佢最好
做你認為應該做的, 有咩想做而又未做就做埋佢, 珍惜 ...

我明白;我同囡囡都會努力
crystal55445 2013-8-25 09:25:25 AM
我身為外人聽倒很難過,更何況身為兔媽的你。
硬净啲,兔寶寶會感到你所感,不要令他擔心你。
syt174698 2013-8-25 10:44:49 AM
兔兔幾歲?搵多個醫生,叫佢比多個意見。
eggegg990 2013-8-25 10:48:46 PM 來自手機
syt174698 發表於 2013-8-25 10:44 AM
兔兔幾歲?搵多個醫生,叫佢比多個意見。

我個囡6歲半。Dr.tiger已經係睇佢嘅第二個醫生。之前睇嗰响元朗。其實我真的多謝您們各兔爸媽,响e個平台上揾到有関兔兔嘅資料及分享個人感受同遭遇。
lovin_gloria 2013-8-26 12:07:03 PM
祝福樓主同兔兔......
eggegg990 2013-8-26 03:42:36 PM 來自手機
lovin_gloria 發表於 2013-8-26 12:07 PM
祝福樓主同兔兔......

感謝您的祝福、願您們健康快樂。
raywong521 2013-8-30 02:27:00 PM
元朗你睇邊個醫生?元朗應該無乜識睇兔既醫生

tiger我都有帶兔兔睇過

dr . ma都可以試下,比多個意見,同埋睇下有無方法可以令兔兔舒服d,時間長d

樓主同兔兔都要加油~~~~~
idyidy 2013-8-30 03:21:02 PM
睇完之後我都覺得好難過....雖然唔知有咩可以幫到你..不過樓主要加油...要珍惜同囡囡過既每一日..開開心心咁過唔好愁眉苦瞼咁唔開心呀..因為囡囡都會感覺到你唔開心..咁就會連佢都會一齊唔開心架啦...珍惜每一日呀...加油呀.......

快速發帖