十分擔心!請大家幫幫忙!
今朝發現我家兔兔小榛個咀仔爛咗,個咀仔邊結晒"焦"!
鼻仔有"焦"就好似同感冒傷風有關,但佢只係咀邊有"焦".
佢好似好痛感,唔比人掂佢個咀!
肯食草食糧, 不過唔肯食菜!
請問大家屋企兔兔有無試過?有無人知道什麼事呢?

2013-11-30 A.JPG (1.91 MB, 下載次數: 37)

咀仔情況

咀仔情況

2013-11-30 C.JPG (2.38 MB, 下載次數: 34)

咀仔情況

咀仔情況

amazingharry 2013-11-30 01:39:51 PM

從寵物店買返來無耐嗎?
個樣似梅毒感染, 我隻兔兔買返來1個月倒後都係咁爛, 個時以為無咩野,
帶佢去一間唔識醫兔的睇都睇唔出, 後來越來越嚴重, 去睇左專醫兔仔的醫生打左3針就好返晒了
要早D睇啊唔係會破壞毛囊, 我的兔兔有少少毛生唔返出來
同埋上網睇吓邊位係識醫兔兔既醫生,
我當時就睇dr. ma , 但仲有好多好好的醫生的
祝兔兔快d好返
Optcrazytracy 2013-11-30 02:06:49 PM

原來係皮膚問題,  我重以為佢係感冒傷風!
謝謝幫忙!
我都幫兔兔BOOK咗明天睇"馬馬"! 好彩BOOK到!

momoochan 2013-11-30 06:19:42 PM 來自手機
我都想帶兔仔去睇!佢眼角甩毛!但唔知去邊間好@@有無詳細地址?小弟住將軍澳help
syt174698 2013-11-30 11:59:12 PM
momoochan 發表於 2013-11-30 06:19 PM
我都想帶兔仔去睇!佢眼角甩毛!但唔知去邊間好@@有無詳細地址?小弟住將軍澳help ...

大多數兔友睇毛國界動物醫院馬醫生
momoochan 2013-12-1 07:11:29 PM 來自手機
syt174698 發表於 2013-11-30 11:59 PM
大多數兔友睇毛國界動物醫院馬醫生

Thank you
lovin_gloria 2013-12-2 11:46:41 AM
雖然我唔知你隻兔兔係發生咩事, 不過真係要識醫兔兔既醫生睇
免得拖延康復進度

樓上有兔友話係梅毒, 我有隻兔兔都曾經試過有...
會甩皮, 起左一舊舊既野咁樣....
之後好似每2個星期返去打一支針....打4支到就好返晒.....

希望兔兔快d好返~
eggegg990 2013-12-3 04:02:04 PM 來自手機
盡快帶兔兔去睇啊!除Dr.M其實有其他選擇、在此網都有不少識醫兔兔。希望您可快d俾兔兔接受治療。
Dylan 2013-12-3 05:15:51 PM 來自手機
要快d睇eSOn喇,遲咗d毛毛生5返,兔兔重會好疼㗎

快速發帖