我聽落覺得好誇張, 都係岩岩先知, 兔女而家一歲多DD, 話唔絕育就有子宮頸, 又話而家絕就可能太遲, 咁究竟應該唔應該絕...應該既話又邊度好D/平D? 聽講要成2-3千銀~"~ 如果真既, 又解決到既, 錢係要比, 但總有D地方係咪會比較岩D清貧人士嫁

謝謝大家
raywong521 2013-12-10 01:41:10 AM
兔兔無得好似人咁,睇政府醫生,一定要睇獸醫,所以無得平,而識睇兔兔既醫生香港唔多,所以都好難話平,都係比一次,唔好太計較

養所有寵物都要幫佢地儲醫療基金,每個月儲返一千幾百,到有需要果陣,就會無咁肉痛

同埋唔絕育真係會有可能病變
啫喱仔 2013-12-10 08:49:14 AM
兔協網站有講:根據資料顯示,雌兔約3歲的時候,有超過百分之八十的機會會患上子宮瘤、卵巢瘤和乳腺瘤等疾病!如兔子不幸患上生殖器宮的疾病而必須進行絕育手術以切除受影響的器宮的話,這項手術的風險會較高,康復的時間亦較長,而且主人亦要負擔一筆較昂貴的手術費!

所以為咗兔兔為埋你自己,快d同兔兔做絕育吧!我隻兔仔係去元朗Dr. Gerry度做,埋單共約$1,500。
花芝媽 2013-12-10 07:32:38 PM
兔女你當1500啦    我個陣2隻兔女 3000   包頭罩包藥個D
lovin_gloria 2013-12-12 10:33:44 AM
我隻兔女做絕育時都係1歲到, 為左佢地健康著想, 早d做啦~
sgjkevin 2013-12-12 04:12:35 PM
BOOK左喇...月尾先有期>"< 千4蚊   唔該晒各位

請問絕完果時有冇咩要注意嫁? 衛生? 食物   ??  thx all >"<
wesky 2013-12-12 08:10:47 PM
sgjkevin 發表於 2013-12-12 04:12 PM
BOOK左喇...月尾先有期>"< 千4蚊   唔該晒各位

請問絕完果時有冇咩要注意嫁? 衛生? 食物   ??  thx all  ...

天氣凍左, 注意保暖
預先清潔好籠及日用品, 確保衛生
準備一些菜, 記得買草粉, 如果唔肯食野就要餵草粉
定期檢查一下傷口, 有冇發炎或出血
如有任何問題, 打返去診所問問
shandyung 2013-12-13 06:19:07 PM
咁男仔洗唔洗架?
wesky 2013-12-14 02:02:25 AM
shandyung 發表於 2013-12-13 06:19 PM
咁男仔洗唔洗架?

專欄有介紹

快速發帖