請問兔兔在家走動時要加地墊? 怕5怕腳仔有事? 我家是街磚地的! 謝謝
hh0 2013-12-27 12:36:39 PM 來自手機
活動範圍內有會好一些,沒有用地墊也不是問題,腳瘡的成因非單一。
yanyan1211 2013-12-27 01:56:28 PM
Thank you!
happyemily 2013-12-31 12:05:08 PM
我有買免仔墊俾兔兔, 佢每日都係上面玩得好開心, 起勢咁跳~ 不過之前個籠有格仔, 唔係平, 上次去兔協修毛剪甲, 發現飛耳有輕微腳瘡, 所以我經已換籠了, 希望唔係再嚴重落去, 因為佢先得7MTH~
KARYLIN 2013-12-31 12:59:43 PM
happyemily 發表於 2013-12-31 12:05 PM
我有買免仔墊俾兔兔, 佢每日都係上面玩得好開心, 起勢咁跳~ 不過之前個籠有格仔, 唔係平, 上次去兔協修毛剪 ...

兔仔墊係點樣架?妹妹多數係廳周圍走,之前去剪甲知道佢有腳瘡,但周圍走唔知點舖地毡好。
ak12345678977 2013-12-31 03:21:05 PM
KARYLIN 發表於 2013-12-31 12:59 PM
兔仔墊係點樣架?妹妹多數係廳周圍走,之前去剪甲知道佢有腳瘡,但周圍走唔知點舖地毡好。 ...

可以去兔協睇下玩樂墊,我見兔協放兔都係用果張。我自己就用嬰兒的abc膠墊比佢跑
happyemily 2013-12-31 03:32:20 PM
KARYLIN 發表於 2013-12-31 12:59 PM
兔仔墊係點樣架?妹妹多數係廳周圍走,之前去剪甲知道佢有腳瘡,但周圍走唔知點舖地毡好。 ...

係咁既, 飛耳成日係度跳兔仔舞, 玩攰就係度中槍(Zzzz), 都值得買幾實用... 有好多size嫁~
http://petkd.net/home.php?mod=sp ... lbum&picid=6156
warm_warm 2013-12-31 03:32:34 PM
我就用膠墊+大張床墊
我的仔仔係無用籠,全屋自由行
happyemily 2013-12-31 03:32:48 PM
ak12345678977 發表於 2013-12-31 03:21 PM
可以去兔協睇下玩樂墊,我見兔協放兔都係用果張。我自己就用嬰兒的abc膠墊比佢跑 ...

膠墊會咬MA?
ak12345678977 2013-12-31 03:36:54 PM
happyemily 發表於 2013-12-31 03:32 PM
膠墊會咬MA?

我BB都無咬膠墊呢
happyemily 2013-12-31 03:37:53 PM
warm_warm 發表於 2013-12-31 03:32 PM
我就用膠墊+大張床墊

我都想呀俾飛耳自由行, 可惜屋企地方太細, 又危機重重~ 我只可以一放工係屋企先俾佢自由行~
happyemily 2013-12-31 03:40:12 PM
ak12345678977 發表於 2013-12-31 03:36 PM
我BB都無咬膠墊呢

因為我想買多張俾飛耳替換, 諗緊係咪買番免仔墊~ 可以借你呢個參考~ THX FOR SHARING
ak12345678977 2013-12-31 03:43:59 PM
happyemily 發表於 2013-12-31 03:40 PM
因為我想買多張俾飛耳替換, 諗緊係咪買番免仔墊~ 可以借你呢個參考~ THX FOR SHARING ...

可以買D細塊試下先,大約兩隻手咁大一格10片約70-80蚊就有一包。
玩樂墊唔平,我買左D 30蚊既細張玩樂墊用來墊籠底咋
ak12345678977 2013-12-31 03:45:23 PM
warm_warm 發表於 2013-12-31 03:32 PM
我就用膠墊+大張床墊

自由行真係好爽,可惜我係市區蝸居
ak12345678977 2013-12-31 03:48:41 PM
happyemily 發表於 2013-12-31 03:40 PM
因為我想買多張俾飛耳替換, 諗緊係咪買番免仔墊~ 可以借你呢個參考~ THX FOR SHARING ...

可睇下我BB條片,圍出來大約有咁多左右

http://www.youtube.com/watch?v=UveGjjYWAvY

快速發帖