今日見到一隻無耳兔

kongmayu 發表於 2014-01-08 18:49|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印

今日喺旺角寵物便便見到隻無耳又無咗一隻手嘅殘障兔兔,真係好可憐
其實一直都想同呀B搵番個伴(唔係繁殖)
問下個sales,佢話要買野買滿$1000就免費送,再唔係就比正價$580 orz
最衰今個月訂咗一箱timothy,無晒錢。。。
大家經過寵物便便可以睇下隻兔兔,係黃色短毛嘅,真係好慘,唔知係咪天生係咁,我掛住計下自己有幾多錢剩都無問到點解會搞成咁,唉諗起隻兔兔都心up。。。
kongmayu 2014-1-9 08:47:35 PM
ppoppo29108 發表於 2014-1-9 05:51 PM
昨日我已經買了一包草草,屋企現在有三包,木粒都有二包, 可以買多一,兩包草都得O既 ...

好多謝你咁熱心呀,已經買咗咁多野仲肯幫我,真係超好人!!!!
夾幾多都得架,多多益善少少無拘!我會買包alfafa同timothy,已經大概三百蚊,希望能成事!我一定會好好照顧佢!
可以pm我
真係好多謝你咁熱心呀!
kongmayu 2014-1-9 08:51:55 PM
lovin_gloria 發表於 2014-1-9 07:27 PM
我而家睇緊隻兔兔,摸過佢,佢好乖,仲舔我個鼻同手
好想帶佢返去,但我已經有3隻了,希望有兔友快d帶佢返 ...

我今日又去睇佢,走嗰陣大概7點半!話唔定我有同你擦身而過!
我睇佢嗰陣有幾個男仔指住佢話:"嘩,佢隻耳死咗去邊呀?好搞笑!"嬲得我!佢哋個心就真係唔知死咗去邊!

多謝你咁熱心呀!
夾幾多都得架,多多益善少少無拘!我會買包alfafa同timothy,已經大概三百蚊,希望能成事!我一定會好好照顧佢!

lovin_gloria 2014-1-9 09:35:14 PM 來自手機
我買貓沙,如果無岩既牌子就買草
mizumi 2014-1-9 10:03:28 PM

我可以買6包Burgess excel田園小食, $240, 必要時買多幾包都得
KathyChan 2014-1-9 10:41:31 PM
但係果間野D兔兔好多都有病 你帶左佢回家後 記得book次bodycheck呀!!

(買野就幫你唔到啦.. 我家隻b食開apd/ oxbow 果度無得買)
KathyChan 2014-1-9 11:07:49 PM
我係獨立義工黎.
plan左會去營救兔兔
所以請你地hold住唔好買野先
如果你地買野黎換兔
姐係變相鼓勵佢地利用殘障既兔仔黎賺錢
我地會勸佢比我地帶走 帶兔兔去睇醫生先
另外
呢間店 出名係黑店
所賣既兔好多都有病
請大家一齊抵制佢
mizumi 2014-1-9 11:11:53 PM
KathyChan 發表於 2014-1-9 11:07 PM
我係獨立義工黎.
plan左會去營救兔兔

Kathy, 你幾時會行動? 因為我好擔心隻兔兔會比佢哋舖頭拎走咗,你知佢哋幾間舖D兔仔係搬黎搬去架,其實用咩方法救走隻兔兔都好,我只係擔心我哋趕唔切救佢
KathyChan 2014-1-9 11:12:55 PM
mizumi 發表於 2014-1-9 11:11 PM
Kathy, 你幾時會行動? 因為我好擔心隻兔兔會比佢哋舖頭拎走咗,你知佢哋幾間舖D兔仔係搬黎搬去架,其實用咩 ...

我聽日就去啦!
kongmayu 2014-1-9 11:17:54 PM
mizumi 發表於 2014-1-9 10:03 PM
我可以買6包Burgess excel田園小食, $240, 必要時買多幾包都得

好呀!多謝晒你咁熱心幫忙呀!

你可以pm我
真係唔該晒呀!!!
kongmayu 2014-1-9 11:20:18 PM
KathyChan 發表於 2014-1-9 11:07 PM
我係獨立義工黎.
plan左會去營救兔兔

其實我都非常討厭五方集團,所以從來無喺佢哋鋪頭買過野,我都知咁係變相鼓勵佢哋,但真係唔忍心見兔仔受苦。請問你可唔可以聽日就去勸佢哋?如果唔得的話,我再星期六去
kongmayu 2014-1-9 11:21:15 PM
mizumi 發表於 2014-1-9 11:11 PM
Kathy, 你幾時會行動? 因為我好擔心隻兔兔會比佢哋舖頭拎走咗,你知佢哋幾間舖D兔仔係搬黎搬去架,其實用咩 ...

嗯嗯,非常同意,擔心佢哋覺得賣唔出/麻煩/影響鋪面之類的就將兔兔拎走
KathyChan 2014-1-9 11:21:18 PM
kongmayu 發表於 2014-1-9 11:20 PM
其實我都非常討厭五方集團,所以從來無喺佢哋鋪頭買過野,我都知咁係變相鼓勵佢哋,但真係唔忍心見兔仔受 ...

我聽日會去..
希望成功 有咩消息 我會再通知大家
warm_warm 2014-1-9 11:25:42 PM 來自手機
kathy 加油呀!!
希望兔兔可以成功被救出!!
也希望karen可以收養到兔兔!!
d兔兔真係好可憐呀><

如果有可以幫到忙既地方就出聲啦!!
kongmayu 2014-1-9 11:28:15 PM
KathyChan 發表於 2014-1-9 11:21 PM
我聽日會去..
希望成功 有咩消息 我會再通知大家

請問你介唔介意pm你電話比我?我覺得五方未必會咁好心(當然如果肯係最好),但如果你勸唔到,我都想第一時間知,因為我哋夾錢同買籠都要時間,最緊要救到兔兔
lovin_gloria 2014-1-9 11:31:04 PM 來自手機
各位加油!!

快速發帖