兔籠問題

SerenaWong 發表於 2014-01-18 13:20|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我家兔兔依家用緊依款兔籠,未識去廁所,但我見好多人話依d格格對兔兔腳唔好,咁我係咪應該要買無格格嘅籠,然後放紙沙比佢呀?同埋我買左2款廁所,佢2個都去,但鐘意訓長方形嗰個,咁係咪即係唔鐘意三角形嗰個,要攞走佢嗎?

kwan104kwan 2014-1-19 09:26:45 AM
豪華住宅喎!

據聞呢D籠底、同廁所上個D鐵/膠 格都係對腳板唔好!

我就用”日X城” 買左 $99 四塊既小朋友用膠地墊鋪左個籠!

傳聞會好D!

廁所上既鐵/膠 格 就掉左啦!
SerenaWong 2014-1-19 10:25:04 AM 來自手機
kwan104kwan 發表於 2014-1-19 09:26 AM
豪華住宅喎!

據聞呢D籠底、同廁所上個D鐵/膠 格都係對腳板唔好!

好,因為佢得6成喺廁所痾,我驚如果d尿尿痾左出嚟會整濕佢,咁放bb膠,再放紙粒ok嗎?應該唔會食紙粒嫁可
kwan104kwan 2014-1-19 12:13:12 PM
提提你:食唔食地墊膠同紙粒,要睇返你隻兔兔啦!

我兩隻都有咬膠地墊,

所以買面積大D,

接駁位小D,咬既機會咪少D 囉!

我自己會係廁所外邊鋪點紙粒!

等佢唔小心屙出廁所,都有野索下!
ak12345678977 2014-1-19 12:20:57 PM
SerenaWong 發表於 2014-1-19 10:25 AM
好,因為佢得6成喺廁所痾,我驚如果d尿尿痾左出嚟會整濕佢,咁放bb膠,再放紙粒ok嗎?應該唔會食紙粒嫁可 ...

想問咁大個三格底版既籠邊度買架?大約幾錢左右

其實會尿係廁所就ok架喇,屎一定有D在外面。

三角型可能因為係鐵枝佢踏上去唔舒服呀,方型係膠版佢覺得無咁痛

我自己就用籠墊鋪底上放尿片,次所同草架放同一面,咁佢踏的地方就有平地

用了籠墊一個月醫生話本來2級腳枕好轉到1級,不用特別吃藥了

籠墊大約30幾蚊塊,我自己買左5塊日日換,可供參考

照片 (12).JPG

SerenaWong 2014-1-19 03:37:38 PM
ak12345678977 發表於 2014-1-19 12:20 PM

我上網淘嫁!你打“豪華兔籠“就有

有大有細,我依個係大,81cm長

$380,加埋怨運費差好似差唔多500
SerenaWong 2014-1-19 03:42:20 PM
kwan104kwan 發表於 2014-1-19 12:13 PM
提提你:食唔食地墊膠同紙粒,要睇返你隻兔兔啦!

我兩隻都有咬膠地墊,

好喇,得閒去買先
SerenaWong 2014-1-19 03:44:33 PM
ak12345678977 發表於 2014-1-19 12:20 PM

籠墊即係bb膠墊?
syt174698 2014-1-19 03:47:30 PM
旺角金魚街Q兔都有買呢款籠
SerenaWong 2014-1-19 10:16:24 PM 來自手機

我搵到啦,唔該你呀
ak12345678977 2014-1-19 11:53:18 PM
SerenaWong 發表於 2014-1-19 10:16 PM
我搵到啦,唔該你呀

記得要睇下BB會唔會咬先好買多!
yanyan1211 2014-1-20 08:01:19 AM 來自手機
我朱朱咬咗兩口bb膠食咗!晤知有冇事?我可以做d咩令佢屙返出來?
ak12345678977 2014-1-20 10:43:55 AM
yanyan1211 發表於 2014-1-20 08:01 AM
我朱朱咬咗兩口bb膠食咗!晤知有冇事?我可以做d咩令佢屙返出來?

咁激動?兔仔嘔唔到,只好狂谷佢食草,你密切留意佢便便情況,一唔對路要即刻睇醫生!

我仔仔試過食膠紙,好彩收得快食左半片,之後乜都無比只係谷食草,BODY CHECK時醫生都話無事
yanyan1211 2014-1-20 01:38:39 PM 來自手機
好的,晤該哂!

快速發帖