100P 幣
我隻1.3YEARS OLD 賓尼兔女24/2做絕肓手術
頭罩直到2/3 6:00Pm先除下
佢無咬傷口...不過一直見佢係咁清潔自己身體..所以無理到佢
諗無咩事LA 始終佢好鍾意乾淨
點知啱啱1:30AM我諗住抱抱佢
見到佢條頸好紅腫.仲要無毛,成個$5 SIZE
比其他頸毛摭左唔覺眼
紅腫的位置正是頭罩的頸位.之前都唔見有!!!!!!餵藥時都唔見也唔覺頭罩好緊.....
兔兔死都唔比我看紅腫的位置

明天一早找DR MA....
都是我的錯..................................................
會唔會因為無BOOK 所以無得睇
點算好.....
我想知點解
好地地介做咩會咁

有無人試過咁樣????????
我心血少...我想我今晚又會入失眠....
上次姑娘係手術個陣,打俾我話兔兔有卵巢無子宮
之後醫生又話佢手術中的含氧量一度好低
卵巢又有大黑點....

有無人的兔兔也是這樣...

meroco 2014-3-3 10:40:52 PM 來自手機
今日見左dr.ma 佢話好大機會係荷爾蒙失調->假懷孕->築巢->拔毛->無毛都照拔->红腫->發炎。  一失足成千古恨。。都是我的錯 。兔兔又要带多一個星期罩。。今次我死都唔同佢除
yinyin19940 2014-3-3 11:15:27 PM
我無呢方面經驗,
不過無咩問題. 所以唔使擔心
meroco 2014-3-4 09:53:53 AM 來自手機
最好la 我隻兔兔簡直太好動 要2個人先可以同佢搽藥膏
hh0 2014-3-4 11:11:14 PM
如果根據dr.ma  所講係假懷孕,絶育後應該減少至不再出現,咁以後可以放心了
meroco 2014-3-5 04:05:29 PM 來自手機
最怕下次同佢除頭罩時又咬多次 唔知佢要假懷孕到幾時 ?佢條頸腫到好大粒 即刻載番頭罩 但佢見dr ma 前個晚 自己除甩左頭罩(当時我訓左 第二日早上發現) 腫到唔止五蚊銀 好似粒燒賣size
meroco 2014-3-17 07:53:42 PM 來自手機
兔兔係上星期一覆診 dr.ma話我可以係上星期五同佢除頭罩 不過我好擔心佢玩多次自殘 頭先同佢除左一陣 但又見佢咬自己啲毛 (佢开始換毛)。结果自己擔心,又同佢戴返個頭罩 。。我會唔會過份擔心左? 自問無本事不停盯住佢有無咬甩毛毛。。又不知佢係自我清潔定真自殘。。由绝育個日到現在已經三個星期。。。
wesky 2014-3-17 10:37:35 PM
meroco 發表於 2014-3-17 07:53 PM
兔兔係上星期一覆診 dr.ma話我可以係上星期五同佢除頭罩 不過我好擔心佢玩多次自殘 頭先同佢除左一陣 但又 ...

觀察佢半日再決定帶唔帶
帶左咁耐, 除左個罩一定會即刻清潔身體
meroco 2014-3-18 03:20:54 PM 來自手機
wesky 發表於 2014-3-17 10:37 PM
觀察佢半日再決定帶唔帶
帶左咁耐, 除左個罩一定會即刻清潔身體

睇就見佢好返 係啲毛毛未長返 但係咁咬心口之前無問題的毛 搞到光脫脱一片 無红無腫 又好怕佢咬肉。上次就係咁去睇医生。 會唔會係心理病
wesky 2014-3-24 02:09:13 PM
meroco 發表於 2014-3-18 03:20 PM
睇就見佢好返 係啲毛毛未長返 但係咁咬心口之前無問題的毛 搞到光脫脱一片 無红無腫 又好怕佢咬肉。上次 ...

又唔可以話心理問題,假懷孕係兔常見的行為,只係頸下光脫脫左,咬毛黎築巢嘛,唔會咬自己肉,唔紅無腫就無問題,可以唔理。絕左育後過一段時間一般會較少發生。
meroco 2014-3-24 05:16:10 PM
頭先見到佢又開始紅腫..仲有大大個牙齒印...明明在放風的時候看到實一實 @@
都係要咬自己一啖ORZ
Insomniahk 2014-9-12 05:41:55 PM
太浮誇啦

快速發帖