本人養緊1隻小露寶=)_m0m0
而家用緊既籠我[炎]佢唔夠大;想同佢換換新環境^3^
但係..苦惱緊換邊隻好....大家幫手諗諗=D
我想要5/17..
我覺得17好用d;:039:
但係我想又養多隻..
萬一佢地唔岩key就要分籠.
咁5既空間就大d...可以養多隻
但係洗籠就較煩:029:
大家幫手諗諗:026:謝.
wesky 2008-12-16 08:02:26 PM
單養一隻的話
我會鍾意 16 多D
感覺上空間大D, 空氣流通D
moon... 2008-12-16 08:19:22 PM
其實2隻鼠最好分籠養:054:
吾鐘意洗籠既話,我勸你吾好買多隻:053:
mi127950 2008-12-16 10:38:40 PM
我覺得1[2,3都係同一個吧..]好D..
提議你吾係買13...
個輪好易[藍]
同埋佢個個上落個個管好個口好細,,
mi127950 2008-12-16 10:40:08 PM
23都吾錯,,
好似好多野玩,33,
又吾會生锈,,=]"
茄粉 2008-12-17 07:20:17 PM
我覺得16好用,
我都用緊,
空間都大,
仲有個天台tim@@
我隻毛毛日日都係天台訓-_-
【細賢】 2008-12-17 08:14:31 PM
21同24都唔錯,,"

21我都用過..好易洗..又幾令啵0.0"

係i love賣98蚊好似,,"

24都好大..都好易洗..都不錯的,,"

p.s:for1隻就好夠..for2隻都ok@@"
:)` 2009-1-13 05:22:18 PM
4 其實都唔錯!
可以砌通道俾佢行`
有足夠既空間'

23 D DESIGE 好特別, 夠晒通明=]
CHU`朱 2009-1-13 06:38:44 PM
謝各位比左咁多意見我=D
好心大心細-~-
赤翼 2009-1-16 05:44:46 PM
其實有好多hk 都冇得買嫁bo -3-
仲有就係7,8,9,10一定唔可以買...
因為冇角落, 鼠鼠係分唔到方向的!!!!

另外其實選籠都係選通風& 易清楚既籠就可以的了-3-"

預算$300 內可以買mk320, 這個好多人推薦的=]

12.15,20,22,23,28,30
都不太推薦....
因為地方唔係大而且難清潔

20我都有1個, 果個大轉, 對小露寶黎講係極吃力的!!!
而且d "那"好大, 絕對唔岩小露寶
愛鼠之雯 2009-2-5 09:42:39 AM
本人之前用過19(個籠仲未dum-__-),
依家用緊24,中間有塊板,可以將男女分開,,塊板可要可唔要
24都唔錯嫁^v^
夠大,空氣好流通,易洗,(有送屋,水[蹲],轉轉,食物兜)
19果個好難[齊],難洗,空氣唔流通,黑咪蚊,局住好臭-____-''
所以我都係覺得24好d=]
((個人意見))
Tommy123 2009-2-5 12:42:57 PM
我推介 AB 大籠 . . 價錢平 . . 可以自己 DIY 好多野落去 . .

有錢既話 . . 可以買 MR 320 . . 比 AB 大籠 大小小 . .

不過用料好好多 =]

* 不過我都係用緊 AB 籠 . . 7 隻熊仔都住 AB 大籠 -w-
★Ocean★ 2009-2-5 03:56:53 PM
29最好:057: :057: :057:
椰絲=] 2009-2-7 09:26:59 PM
好多刀吾錯...不過我中二16:039:
i love 戈到刀系178*v*
suet1220 2009-4-1 03:33:22 PM
我用22--嫁........       :043:

快速發帖