我想自製D鼠鼠小食哇`...
有冇咩簡單,鼠鼠又鍾意食ge食譜比我哇`~~
wesky 2009-2-6 07:24:31 PM
天然生晒紅蘿蔔乾 o.o
只要有太陽, 就可以整到
hamheat 2009-2-6 07:26:42 PM
紅蘿蔔乾係幾易整傢..
我試過...
切薄片拿去晒比鼠鼠就好好食啦^^
鼠鼠都會食^^
★呀紫☆ 2009-2-6 07:44:41 PM
咁...太易...
比機會我正拉~...真係下廚果種...
wesky 2009-2-6 07:48:46 PM
新鮮蔬果粒一小碗
eg. 新鮮玉米, 蘋果粒, 雜菜粒 etc
含豐富維他命, 健康有益 :010:
Vicky 2009-2-6 08:37:49 PM
我屋企長年無太陽.........應該晒唔到......:044:

我試過種小麥草都OK架
無太陽都種到,只係無咁靚~
鼠鼠都食得~不過唔洗比太多鼠鼠

因為我家有小天所以去種的~
Vicky 2009-2-6 08:38:36 PM
原帖由 wesky 於 2009-2-6 07:48 PM 發表
新鮮蔬果粒一小碗
eg. 新鮮玉米, 蘋果粒, 雜菜粒 etc
含豐富維他命, 健康有益 :010:

但係我問過VET,鼠鼠唔適合食太多生果架~果糖太高喇.....
一星期比一兩粒仔生果就好夠了~
茄粉 2009-2-6 08:45:16 PM
原帖由 ★呀紫☆ 於 2009-2-6 07:44 PM 發表
咁...太易...
比機會我正拉~...真係下廚果種...

姐係炒,蒸,煮個d?==
★呀紫☆ 2009-2-7 03:42:36 PM
原帖由 茄粉 於 2009-2-6 08:45 PM 發表

姐係炒,蒸,煮個d?==

姐係好似草餅果種...

快速發帖