因為今晚去接熊仔鼠返黎,
但我乜籠都冇,
唔知買個手提籠好定就咁搵個紙袋裝...

因為我下午先去買籠同倉鼠用品..
特登買個出街籠好似好無謂咁..都冇手拎= ="

唔知用紙袋得唔得呢?
or有咩野可以放鼠鼠入去?

p.s.成年熊仔鼠黎  (手提個d我覺得好細- -)
Tommy123 2009-2-8 02:00:07 PM
原帖由 shaan 於 2009-2-8 09:10 AM 發表
因為今晚去接熊仔鼠返黎,
但我乜籠都冇,
唔知買個手提籠好定就咁搵個紙袋裝...

因為我下午先去買籠同倉鼠用品..
特登買個出街籠好似好無謂咁..都冇手拎= ="

唔知用紙袋得唔得呢?
or有咩野可以放鼠鼠入去?
...

買反手提籠啦 =] 可能你第時都會帶佢地出街呢 . .

同埋 . . 佢地多數都會訓覺既 . .

只要有足夠既食物 , 水 就得架喇 . .

紙袋都 OK . . 不過小心俾佢地咬穿 . .  咬穿左就出事架喇 @@
shaan 2009-2-8 02:30:09 PM

回復 # 的帖子

決定用godiva袋裝=]
厚身d希望佢唔好咁曳咬穿佢啦- -

係高d位置整d hole仔比佢透氣先..
糧就..應該領養中心可以比幾粒我掛..
水就..算啦- -接完佢就返屋企
Tommy123 2009-2-8 02:39:43 PM
原帖由 shaan 於 2009-2-8 02:30 PM 發表
決定用godiva袋裝=]
厚身d希望佢唔好咁曳咬穿佢啦- -

係高d位置整d hole仔比佢透氣先..
糧就..應該領養中心可以比幾粒我掛..
水就..算啦- -接完佢就返屋企

時間唔耐既話 . . 無水都 OK 既 =]

SPCA 會俾小小糧你架 . .

你可以放 D 廚紙俾佢訓覺囉 . . 咁佢又可以舒服 D -w-
shaan 2009-2-8 02:51:44 PM

回復 # 的帖子

因為我屋企係冇廚紙呢樣野- -
所以一陣都要去買

其實我返屋企都要搭1個鐘車度..

你估用紙巾濕d水咁得唔得?
但我驚佢會食= ="

你係咪係spca度領養過咖?
係既話個陣佢比咩你拎鼠鼠走?or你自己帶手提籠@@?
Tommy123 2009-2-8 02:58:50 PM
原帖由 shaan 於 2009-2-8 02:51 PM 發表
因為我屋企係冇廚紙呢樣野- -
所以一陣都要去買

其實我返屋企都要搭1個鐘車度..

你估用紙巾濕d水咁得唔得?
但我驚佢會食= ="

你係咪係spca度領養過咖?
係既話個陣佢比咩你拎鼠鼠走?or你自己帶手提籠@@?

1 個鐘都得既 . . 因為熊仔日抖係訓覺時間嘛 . .

只要反到去有水飲就得架喇 =]

記住俾佢地 1 個禮拜適應期喎 . .

* 我帶我自己個 出街籠 去接佢地架 . . 佢地唔會俾野你 . . 但係會叫你買籠 @@ # 我未夠 21 歲  所以有牙媽陪我領 -w- "
shaan 2009-2-8 03:07:10 PM

回復 #6 的帖子

其實..我係今晚先去接佢..
我都唔夠21歲,要等我媽咪收工同我去

尋日我問..佢話比d野我裝..
我諗我拎定紙袋去..睇下有咩裝最好=]
Tommy123 2009-2-8 03:12:24 PM
原帖由 shaan 於 2009-2-8 03:07 PM 發表
其實..我係今晚先去接佢..
我都唔夠21歲,要等我媽咪收工同我去

尋日我問..佢話比d野我裝..
我諗我拎定紙袋去..睇下有咩裝最好=]

你係咪接  202756  果隻熊仔  ?

因為得反一隻熊仔咋 @@

* 買去街籠啦 . . 方便好多嘛 @w@
shaan 2009-2-8 03:44:36 PM
原帖由 Tommy123 於 2009-2-8 03:12 PM 發表

你係咪接  202756  果隻熊仔  ?

因為得反一隻熊仔咋 @@

* 買去街籠啦 . . 方便好多嘛 @w@

唔係丫, 我去202734個隻,個隻係我hold的

其實我唔係唔想買出街籠..
但我一陣係買完野去接鼠/接鼠後去買野..
一次過買哂d倉鼠野拎唔到咁多..

本身我以為可以hold幾日咁..
但我又驚過多2日佢比人領養左:044:
所以時間幾趕下
Tommy123 2009-2-8 03:51:06 PM
原帖由 shaan 於 2009-2-8 03:44 PM 發表

唔係丫, 我去202734個隻,個隻係我hold的

其實我唔係唔想買出街籠..
但我一陣係買完野去接鼠/接鼠後去買野..
一次過買哂d倉鼠野拎唔到咁多..

本身我以為可以hold幾日咁..
但我又驚過多2日佢比人領養左:044 ...

-   - "  最緊要有糧同水樽   

無木糠都可以用紙巾頂住 . . 無籠都可以搵膠箱頂住 . .

點解唔一早買定牙 @@
shaan 2009-2-8 03:59:32 PM
原帖由 Tommy123 於 2009-2-8 03:51 PM 發表

-   - "  最緊要有糧同水樽   

無木糠都可以用紙巾頂住 . . 無籠都可以搵膠箱頂住 . .

點解唔一早買定牙 @@

我得1個勁細既膠箱喳..
諗住唔買木糠,可能買紙砂/用廚紙

我本身諗住hold幾日..買哂d野燭好哂再去接佢返黎..

之前都諗住買定野,但個陣我又係咁search熊仔鼠要用既野..
大件過人嘛,驚買左返佢唔岩佢用..

出去嚕,返黎可以既話就同佢影相先..如果佢唔驚既話@@
y3826609 2009-2-8 06:33:46 PM
係唔係呢隻呢
編號 : 202734

種類 : 齧齒  

品種 : 金毛倉鼠  

年齡 : 1 歲

shaan 2009-2-8 09:44:09 PM

回復 #12 的帖子

係丫=]
帶左佢返屋企了,不過..好難影到佢相= ="
Vicky 2009-2-8 11:13:41 PM
下.....我平時都係比細既膠箱咋........
養龜果D呢,唔出街,又可以洗籠果時放佢落去沖涼都幾好丫,而且又夠平,都係$10一個之麻
而且出一出街,唔太耐的話,佢都訓緊覺啦,仲點會食同飲水.........

快速發帖