好唔開心!!!

11/5朝早出門返工前約07:30同佢和小紫王玩左一陣,到夜晚放工返到屋企約19:00莊佢地時,見小灰霸伏係瓷器屋內,身體冇起伏,拎起瓷器屋發現佢已經死左。

唔開心當時唔係佢身邊,唔知佢當時情況點、辛唔辛苦。安慰的是佢樣子好似訓覺一樣,又有小紫王陪伴。

我抱住佢喊左好耐,好唔捨得。最後call 左寵物善終公司接走佢,12/5火化。

見埋最後一面就推入火爐,職員話火化前俾時間我同佢傾計,我都唔敢,怕失控,只係心裡同佢講左d說話。

多謝你陪伴左我2年零2個月,我永遠都會記住你嘅叫聲、為食樣、訓覺樣、古靈精怪動作.......,願你在遠方有更美好生活。

再見大雄!
wesky 2009-5-15 12:52:39 AM
小灰都算長命,  算笑喪吧, 有你鍚已經好幸福
想喊就喊出黎啦, 會舒服好多
mi127950 2009-5-15 09:41:53 PM
恩`
感人呢
睇得出你係一個好好好好既主人
過路車人 2009-5-16 01:57:00 AM
當時仲有擔心小紫王,因為佢地由bb時已一齊生活,感情好好,加上發現大雄死個晚,每次我伸手入籠時,佢見到我隻手時個樣都有d驚驚地咁,平時佢會走過嚟聞我,又見佢周圍行好似搵野咁。

但今日佢已經好似以前一樣,我都安心d。
chole 2009-5-16 08:17:49 AM
唔好咁傷心啦,
你對佢最後一刻都已經好好,
你係個好主人黎既!
vincent 2009-5-16 09:11:55 AM
唔好咁傷心啦!!!
2年零2個月都算長命
過路車人 2009-5-17 04:15:05 PM
多謝你們安慰的說話,現在心情好多了

快速發帖