倉鼠會食雞翼架咩?? 佢偷食我d 雞翼
TinG 2009-6-4 07:49:17 PM
你點同佢一齊食 - -
你食雞翼戈時放左佢係你汁 bin 呀 @@
定係點呀.
wesky 2009-6-4 08:09:03 PM
倉鼠是雜食性的... 所以肉都會食
人食既就唔好俾啦, 因為好多添加劑, 倉鼠身體未必分解得到
Tommy123 2009-6-4 08:13:06 PM
-口- 佢點偷成你 D 雞翼架  ?  琴出黎 - - ?

* 倉鼠雖然係雜食性既動物 , 不過人食既食物始終唔適合佢地 _
梁芷茵 2009-6-4 10:32:35 PM
點雞翼放在書檯上, 去左睇電視返來見 到佢食緊雞翼囉, :O
石仔 2009-6-4 10:37:10 PM
你唔係將D雞翼放入籠吧......?:041:
★呀紫☆ 2009-6-5 07:53:51 PM
你放係果度...
但係點解...
隻鼠可以出到黎既...!?= ="
你唔係放佢出黎吧...
定係隻雞翼離個鼠屋太近?
Tommy123 2009-6-5 07:57:57 PM
最想知一點 . . 你隻鼠系邊度走出黎 ?

點會無啦啦走上張書檯度 - - ?
梁芷茵 2009-6-5 11:53:55 PM
我唔用存籠架, 可以在家四圍走囉.
wesky 2009-6-6 12:08:47 AM
哇  倉鼠唔用籠  真係好少聽
會唔會唔見左佢架?? 點俾野佢食? 點飲水??
梁芷茵 2009-6-8 09:33:28 PM
屋企細嘛, 冇位放籠, 不過有個箱, 佢識自己走入去架.
過路車人 2009-6-8 10:27:42 PM
咁攪笑! 佢當時真係咬落去定係聞緊隻雞翼呀!

p.s. 我有個同事小時候曾養過倉鼠,佢話個時俾過瘦肉鼠鼠食,我已經覺得滴滴地汗,因為我同事餵鼠鼠食。
eva0101 2009-6-10 04:40:34 PM
俾倉鼠係屋企周圍走好危險架  唔小心會踩到鼠鼠..可能會一野踩死佢  
鼠鼠咁細隻走埋你腳邊你都留意唔到啦  尤其夜晚環境暗...又係鼠鼠活躍時間
或者走出街,係窗門跌落街,被門夾到,食錯野,咬電線.....總知會有好多家居意外....
你都擺到個箱  點會擺唔到鼠籠  用鼠籠係對鼠鼠好俾個安全環境佢生活
要放鼠鼠出黎自由行  都要睇住佢  唔可以俾佢亂走架...
eva0101 2009-6-10 04:48:10 PM
佢食左雞翼事少  起碼冇即時危險  
如果佢食左洗潔精,皂液,漂白水,其他有毒物品(多不勝數)就會即死架啦....
鼠鼠唔知咩係食得咩係唔食得  我地諗唔到ge野佢都會咬  
而且鼠鼠見到新東西又鍾意用口咬.......真係危機四伏
買返個鼠籠啦  鼠籠有大有細  冇可能冇地方埋囉  依d錢唔慳得架  
唔好出左意外先黎後悔
琳琳 2010-8-16 07:59:58 PM
no呀人食的唔可以

快速發帖