................................
TinG 2009-7-24 04:19:26 PM
你又叫人比你但係又賣籠
http://zizi-land.info/thread-3764-1-1.html
你仲 post 仲錯左 wor
Tommy123 2009-7-24 04:31:21 PM
點解佢講野咁矛盾 - - ?

又要籠 但係又話 " 屋企人唔比我咁多籠 " -.-

即係點 - - ?
qqwwee2702 2009-7-24 04:50:59 PM

個陣仲味去買籠阿;;;;;;;;;
我下午先買籠既
我見無人賣籠我先去買既
點知個籠太大 ,,比屋企人見到

我賣左d籠咪可以去買新籠囉!!!!

唔該哂兩位版主提醒:054:
注意:我唔係個d拎完囉去賣個d人
Winnie 2009-7-24 05:19:37 PM
你養鼠未?因為之前你是說「跌爆」個籠,希望有人低價讓給你,如果是這樣,d鼠鼠現在住哪?
另外是本人的一點意見,如果你未養鼠,而你家人覺上述籠會佔「很大」地方不准你買這款籠,你暫時不要有養牠們的念頭好了。上述的籠算是基本中的基本,如再比這size細的話,只可用作出街籠,如以出街籠養,不要說是給鼠鼠一個舒適的家,根本就沒給牠一個家,只是想「養」而已,不給足夠的活動空間鼠鼠,鼠鼠也會生病的。
如你還沒養,請三思哦!不要為想養而養,養任何東西是要考慮能否給牠們最好、有沒有能力才養呀!
qqwwee2702 2009-7-24 05:26:30 PM

跌爆左個個籠送左比朋友
唔知佢用黎做物
我隻鼠  e+仲住係個手提籠到
有人要先洗番好佢
我e+我就係唔夠錢買個新籠
我想買三層個隻!
最多我咪賣哂d書佢
用黎放籠
要賣哂d籠我先有錢去買
Winnie 2009-7-24 06:47:02 PM
我的問題重點是:
你家人比你買大籠嗎?
其實你是已養鼠換大籠,還是你要買大籠養新鼠?因你是說「都仲味開始養鼠屋企人就叫我送比人,原因:屋企人唔比我咁多籠  因為我屋企已經有兩個籠」
我個人意見是怕你「先斬後奏」,之後要棄養咋~
而且,你說「最多我咪賣哂d書佢,用黎放籠,要賣哂d籠我先有錢去買」如果連買一個籠也要賣這賣哪才可以,那當鼠鼠生病時你怎辦?難道要籌錢看獸醫嗎?
qqwwee2702 2009-7-24 09:39:09 PM
我係話放書個個位用黎放籠~~~~~~~~~~~~

快速發帖