岩岩睇到...
但係post左好耐...唔知大家有冇睇過..
覺得點??''

http://www.animalearth.org/forum/index.php?topic=921.0

我個人就覺得E樣野真係SPCA唔岩啦...
Q隻動物之前都應該同主人講聲啦...
講都唔講下...
人類係e院做手術都要經病人同意啦...
佢自己唔同意就算就泥死E院都唔可以幫佢E麻...
同樣道理...冇理由由SPCA自己做決定麻......''
Tommy123 2009-7-30 08:53:27 PM
應該係個別事件黎既姐 . .

我地可以咁諗 . . 如果將佢人道毀滅 , 狗狗因為撞車而受既痛楚就可以消失 , 等佢可以舒舒服服去主既身邊 . .

不過 . SPCA 無事先同狗狗主人講 , 的確係有 D 問題 ._.
yori 2009-7-30 09:34:45 PM
我明白將佢人道毀滅可以令佢唔洗再受苦...
但係我覺得SPCA係E件事入面最唔應該係佢地自作主將姐...
因為話曬隻狗都係人地ge...
又唔係唔知佢有主人.....點可以咁做?''
對於E樣野真係覺得佢地做得好有問題.....
Tommy123 2009-7-30 09:40:39 PM
我明白將佢人道毀滅可以令佢唔洗再受苦...
但係我覺得SPCA係E件事入面最唔應該係佢地自作主將姐...
因為話曬隻狗都係人地ge...
又唔係唔知佢有主人.....點可以咁做?''
對於E樣野真係覺得佢地做得好有問題.....
yori 發表於 30-7-2009 21:34

SPCA 今次既決定的確係有問題 , 我都同意 .

快速發帖