各位好!!!我是前2日先倉鼠.....我係我個朋友到買"龍"...佢個度平又唔係舊!!!上網有人話d日本糧話0唔好....話轉糧好難-_-....我好驚呀....我現家先知Mazuri and Oxbow好健康岩倉鼠食...我用呢種MARUKAN 日本天然匕粒葵瓜几倉鼠美食 200G唔知轉糧會唔會難....另外溝左一種唔係日本既食糧....係朋友俾我.....現家轉番Mazuri難唔難???有咩補救既方法.....同埋Mazuri係邊度買???講鋪頭名plz
我用緊個種糧有網!!http://buyeasy.q-pets.com/dotcom ... mp;products_id=2173
bu1210 2009-8-15 07:31:32 PM
首先, 你係養倉鼠 唔係玩倉鼠  :056:

第2, 你俾個隻MARUKAN 日本天然匕粒葵瓜几倉鼠美食 200G 只可以當作零食
過多瓜子對鼠既健康百害而無一利

另外, mazuri 糧 係荃灣station-r 同 旺角多多龍 都有得買
地址: 荃灣路德圍6號A舗
           旺角亞皆老街111號皆旺商場地庫B28舖
Kaye少 2009-8-15 07:42:20 PM

瓜子唔可以當主食架:011:
Mazuri好多鼠都會食既,金魚街"I ♥ Rabbit"好似65定68蚊
不過間間差唔多價錢,有D JOIN左會員有折
我平時去開"8號吐"買都係$68
SIU童 2009-8-15 07:58:04 PM
多謝你既回答~~~不過只係得呢2間有賣mazuri 糧???我住坑口呢2間鋪頭對我來講好遠
bu1210 2009-8-15 08:09:27 PM
荃灣個間賣60蚊 :053:
Kaye少 2009-8-15 08:45:36 PM
4# SIU童

買滿360可以送貨,你可以買埋其他用品
http://www.eggxpress.net/home/?ca=7&mu=hamster
wesky 2009-8-15 11:38:46 PM
轉糧記住要慢慢轉
SIU童 2009-8-16 12:15:27 PM
請問點樣慢慢轉???可唔可以列明方法???
wesky 2009-8-16 12:26:38 PM
即係慢慢減少舊糧份量 增加新糧份量
小yu 2009-8-16 02:42:30 PM
早排ps糧冇貨,又懶得出旺角買
所以就買左你食緊個隻牌子既糧
又話可以防尿臭,食左反而仲臭
隻糧仲要貴...
SIU童 2009-8-16 07:02:13 PM
係咩???我都係呢排先知.....用日本d糧唔好.....我唔買日本糧!!!
戀愛終止 2009-8-23 11:18:22 AM
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

快速發帖